Με τις εκλογές για τη νέα διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να έχουν προκηρυχθεί, ο κόσμος του μπάσκετ βρίσκεται σε

εντατικές διεργασίες με την ελπίδα να αναγεννηθεί το άθλημα. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σίγουρο ότι φρέσκα πρόσωπα με σύγχρονες ιδέες θα δώσουν νέα ώθηση στο άθλημα. Ένα τέτοιο στέλεχος φαίνεται πως είναι ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, από τους νεότερους αθλητικούς παράγοντες του μπάσκετ καθώς είναι μόλις 34 χρονών, είναι σύμβουλος επικοινωνίας με σπουδές σε Ελλάδα (EKΠΑ) και Ηνωμένο Βασίλειο (City University London) και είναι Αντιπρόεδρος στο ιστορικό σωματείο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη έχοντας αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Μάλιστα έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αναπτυξιακή διαδικασία με τον σύλλογο να μετρά σχεδόν 500 παιδιά στις ακαδημίες και η λειτουργία του να είναι σε σύγχρονα πρότυπα, με όραμα και φιλοφοξίες αλλά και ταπεινότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του: «Το μπάσκετ, το άθλημα που έχει χαρίσει πολλές και ιστορικές στιγμές σε όλους τους Έλληνες καλείται να αλλάξει, να εκσυγχρονιστεί, να συμβαδίσει με τις ανάγκες του σήμερα και να απαντήσει στις προκλήσεις του μέλλοντος με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με έμφαση στη στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων. H επιτακτική ανάγκη έγκειται στο ότι η σκυτάλη πλέον πρέπει να περάσει σε μια σύγχρονη και τεχνοκρατική μορφή διοίκησης που εξασφαλίζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για την ανάκαμψη του αθλήματος, με υπευθυνότητα, συνέπεια, ευελιξία και ρεαλισμό. Σε ανθρώπους του αθλήματος που έχουν όραμα, σχέδιο και διάθεση να προσφέρουν ανιδιοτελώς, που υιοθετούν διεθνώς βέλτιστες πρακτικές και θέτουν στόχους.

Σε προσωπικότητες με ήθος που βάζουν το συλλογικό όφελος πάνω από όλα και που κινούνται ενωτικά αξιοποιώντας κάθε υγιές στοιχείο του μπασκετικού δυναμικού της χώρας. Σε αυτή την κατεύθυνση, θεωρώ πως η ευκαιρία που έχει το ελληνικό μπάσκετ μέσω της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Λιόλιου για την Προεδρία της ΕΟΚ δεν πρέπει να πάει χαμένη και ακριβώς για αυτό στηρίζω ενεργά και συστρατεύομαι με τον Βαγγέλη Λιόλιο και την πρωτοβουλία Dwsepasa. Σε αυτή την προσπάθεια για την ουσιαστική επανεκκίνηση του ελληνικού μπάσκετ, η υποψηφιότητα μου για το ΔΣ της ΕΟΚ στο πλευρό του Βαγγέλη Λιόλιου είναι το λιγότερο που μπορώ να πράξω, για το άθλημα που αγάπησα ήδη ως μικρός αθλητής από τις υποδομές του ΑΟΝΣ Μίλων και που συνεχίζω να υπηρετώ διοικητικά έως σήμερα. Για το μπάσκετ που όλοι οραματιζόμαστε».