Όλος ο πλανήτης σοκαρίστηκε με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν

και τώρα συγκλονίζεται με την απίθανη αντίδραση του Σίμον Κίερ. Σε συλλογικό επίπεδο, είναι αντίπαλοι. Μεγάλοι αντίπαλοι. Στη Μίλαν ο ένας, στην Ιντερ ο άλλος. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι συμπαίκτες στην εθνική Δανίας. Και από εδώ και πέρα η φιλία τους θα είναι ακόμη πιο δυνατή, αφού ο Κίερ είναι ο βασικός λόγος που ο Έρικσεν παραμένει ζωντανός. Την ώρα της κατάρρευσής του, την ώρα που όλοι περίμεναν την είσοδο των γιατρών από τον πάγκο, προσπαθώντας να καταλάβουν τι γίνεται, ο Κίερ πήγε κατευθείαν σε αυτόν. Ο αρχηγός της Δανίας ήταν αυτός που κράτησε τη γλώσσα του συμπαίκτη του για να μη γυρίσει και πνιγεί.

Είχε το καθαρό μυαλό, εκείνη τη στιγμή, να κάνει αυτό που έπρεπε για να αποφευχθεί το μοιραίο. Και παράλληλα κράτησε ανοιχτό το στόμα του Έρικσεν για να κυκλοφορήσει ο αέρας. Και όχι μόνο αυτό… Εκείνες τις στιγμές του απόλυτου σοκ, η σύζυγος του Έρικσεν κατέβηκε από τις εξέδρες στον αγωνιστικό χώρο, κλαίγοντας καθώς φοβόταν το χειρότερο. Ο Κίερ, ο άνθρωπος που κράτησε ζωντανό τον σύζυγό της, ήταν αυτός που πήγε αμέσως σε αυτή, θέλοντας να της εξηγήσει τι γίνεται. Να την καθησυχάσει, να της πει ότι όλα θα πάνε καλά. Και όντως πήγαν.

Το ήξερε εκείνη τη στιγμή αυτό ο Κίερ; Λογικά όχι, λογικά δεν μπορούσε να είναι σίγουρος. Ήταν σίγουρος, όμως, για οτιδήποτε έκανε. Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, αυτός ήταν που είπε στους υπόλοιπους παίκτες της Δανίας να σχηματίσουν μια ανθρώπινη ασπίδα πάνω από τον πεσμένο Έρικσεν, προστατεύοντάς την εικόνα του. Μέσα σε στιγμές απόλυτου πανικού, την ώρα που όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε σοκαρισμένος τα όσα γίνονταν, τη στιγμή που κανείς από τους παρόντες δεν μπόρούσε να βάλει σε μια σειρά τις σκέψεις του, ο Σίμον Κίερ τα έκανε όλα. Κράτησε ζωντανό τον συμπαίκτη του μέχρι να αναλάβουν οι γιατροί, τον προστάτεψε από τα αδηφάγα βλέμματα όλων, καθησύχασε τη σύζυγό του εξηγώντας της τι ακριβώς είχε γίνει.