Περίπου 5.500 ανά παιχνίδι. Αυτός ήταν ο μέσος όρος εισιτηρίων της Σούπερ Λιγκ τη σεζόν 2018-19. Και θεωρητικά ήταν νούμερο ενθαρρυντικό.

Ένα από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων, Το δεύτερο καλύτερο της δεκαετίας.

Το κοιτάζεις, το επεξεργάζεσαι. Και έπειτα διαβάζεις μια είδηση από εκείνες που περνούν… σχεδόν απαρατήρητες. Γιατί με το πρωτάθλημα να αρχίζει σε 80 ημέρες από τώρα, πόσο ενδιαφέρον να δείξεις για τις πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας. Και μάλιστα, όχι στην… ελεύθερη αγορά. Πωλήσεις διαρκείας αποκλειστικά σε παλαιούς κατόχους.

Σαν την διαδικασία δηλαδή που μόλις ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό. Για τους Ερυθρόλευκους που σταμάτησαν τις «ανανεώσεις» στον αριθμό 10.574. Σχεδόν διπλάσιος από τον μέσο όρο της περσινής Σούπερ Λιγκ. Και με μια αύξηση του περσινού τους ρεκόρ, της τάξης του 30%-35%.

Θέλει ακριβώς σαράντα ημέρες ως το πρώτο ματς των Ερυθρόλευκων στο Καραϊσκάκη (το φιλικό με τη Νότιγχαμ). Θέλει ακόμη παραπάνω ως το πρώτο επίσημο ματς. Και όμως οι φίλοι του Ολυμπιακού σχεδόν εξάντλησαν τα μισά από τα διαρκείας που κάθε χρόνο βγαίνουν στην «αγορά». Τα άλλα μισά; Από Δευτέρα, όταν πλέον θα έχουν δικαίωμα αγοράς και νέοι κάτοχοι.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι βέβαιο ότι οι Πειραιώτες και φέτος θα πάνε πάνω από τις 20.000 διαρκείας. Δηλαδή θα εξασφαλίσουν πως σε ολόκληρη τη σεζόν τα 2/3 των κερκίδων του Φαληρικού γηπέδου θα καλυφθούν από «μόνιμους». Και μιας και όλα συνδέονται μεταξύ τους;

Απόψε οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν ως τους ημιτελικούς του Champions League στο πόλο. Είναι δύο βήματα μακριά από την υπεράσπιση του περσινού τίτλου. Μοιάζουν έτοιμοι για όλα. Μια ομάδα υπόδειγμα. Που εμμέσως «θωρακίζεται» από τα εισιτήρια διαρκείας στο Καραϊσκάκη.

Κάθε τέτοιο εισιτήριο για την ποδοσφαιρική σεζόν 2019-20 μεταφράζεται σε 50 ευρώ στον Ερασιτέχνη. Μεταφράζεται σε ένα «καλοκαιρινό μπάτζετ» μέσω του οποίου ο Ερασιτέχνης μπορεί να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του σε όλα τα τμήματα. Στις ομάδες που και φέτος σάρωσαν τους εγχώριους τίτλους σε όλα τα ομαδικά σπορ. Όπως καταλαβαίνει ο καθένας; Αυτά συμβαίνουν μόνο στον Ολυμπιακό…