Ο Αλέξης Κούγιας έκανε πράξη την απειλή του μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ και το μεσημέρι της Δευτέρας (10/12) βρέθηκε στην ΕΠΟ, όπου παρέδωσε τον φάκελο

με τα δελτία των παικτών της ΑΕΛ!

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ πήγε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου επιδίωξε να συναντηθεί με τον «ισχυρό άνδρα» της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, χωρίς κάτι τέτοιο να γίνει εφικτό.

Οι άνθρωποι της ΕΠΟ ενημέρωσαν τον Αλέξη Κούγια ότι από τη στιγμή που δεν είχε κλείσει ραντεβού με τον Πορτογάλο δεν ήταν δυνατό να συναντηθούν. Η επόμενη κίνηση του ιδιοκτήτη της Λάρισας ήταν να μεταβεί στο γραφείο του μέλους της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, Δημήτρη Καλύβα, όπου πέταξε τα δελτία των παικτών της ομάδας κι αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος.

Μάλιστα, τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας μετά το ματς της Τούμπας εναντίον της ΚΕΔ, του Θωμά Μητρόπουλου και άλλων, ανάγκασαν την ΕΠΟ να ζητήσει από τον γνωστό ποινικολόγο να καταθέσει στοιχεία με ονόματα.

Η επίσημη θέση της Ομοσπονδίας:

«Οι δημόσιες καταγγελίες του ιδιοκτήτη της Α.Ε Λάρισα ΠΑΕ κ. Αλέξη Κούγια είναι εξαιρετικά σοβαρές και προφανώς ευαισθητοποιούν την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Ως νομικός ο κ. Κούγιας γνωρίζει φυσικά ότι τέτοιου περιεχομένου αναφορές πρέπει να παρουσιάζονται πάραυτα, με στοιχεία και ονόματα, ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η ΕΠΟ παραπέμπει άμεσα το θέμα στον υπεύθυνο άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, ώστε ο κ. Κούγιας να αποκτήσει τη δυνατότητα να καταθέσει, το συντομότερο, ενώπιον των αρμόδιων δικαιοδοτικών οργάνων όλα όσα γνωρίζει και κατήγγειλε στην κοινή γνώμη κι έτσι να συνεισφέρει έμπρακτα κι εκείνος, όπως διατίθεται στην ανακοίνωσή του ότι επιθυμεί, στην προσπάθεια για την αναγέννηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.»