Έχει νόημα να τονίσουμε και πάλι τα πλεονεκτήματα που έχει η αγορά ενός Dacia, εδικά στην Ελλάδα; Δεν πειράζει, ας το κάνουμε εν συντομία!

Πρώτον, όλα τα Dacia έχουν εδώ και χρόνια σχεδόν το ίδιο επίπεδο ποιότητας των Renault, και μάλιστα με πολύ χαμηλότερες τιμές! Δεύτερον, υπάρχει πίσω από κάθε Dacia η εγγύηση για το after sales service μιας εισαγωγικής εταιρείας με τεράστια πείρα και συνέπεια, όπως είναι ο Όμιλος Θεοχαράκη. Τρίτον, όποιος επιλέξει Dacia, δεν κάνει δα και καμία… θυσία! Τόσο το Duster όσο και το νέο Sandero είναι πανέμορφα και ιδανικά για τις κακουχίες των ελληνικών δρόμων και βουνών!

Με αυτές τις σκέψεις οδηγήσαμε μετά από καιρό το Sandero, που έχει υποστεί ένα καλό «φρεσκάρισμα». Τα νέα εμπρός φώτα και η μάσκα, που παραπέμπουν στο Duster, πρωταγωνιστούν στη νέα εμφάνισή του. Σημαντική είναι και η επίδραση των νέων 3D φαναριών πίσω, σε συνδυασμό με τις ποδιές και τις επενδύσεις φτερών και τα όμορφα τάσια που εύκολα τα μπερδεύεις με ζάντες αλουμινίου! Στην έκδοση Style, υπάρχει το νέο δερμάτινο τιμόνι με πλήκτρα για το cruise control και η οθόνη αφής 7,0” του συστήματος πολυμέσων Media Nav Evo. Η διαφορά στο Stepway σε σχέση με το απλό Sandero είναι το αυξημένο ύψος κατά 40 mm, που αφενός το κάνει ιδανικό για εξορμήσεις και αφετέρου διευκολύνει την επιβίβαση. Η θέση οδήγησης είναι κατάλληλη για κάθε… μέγεθος, ενώ οι χώροι είναι παραπάνω από ικανοποιητικοί, ειδικά στο πίσω κάθισμα και ο χώρος αποσκευών με 320 lt ικανοποιεί για τα δεδομένα της κατηγορίας. Το ότι υπάρχει μια κανονική ρεζέρβα είναι κάτι που μας αρέσει πολύ…

Το άλλο μεγάλο ατού είναι φυσικά ο «διαχρονικός» κινητήρας 1.5 dCi, που γνωρίζουμε από μοντέλα της Renault και της Nissan, στην έκδοση των 90 PS και 22,4 kgm. Μπορεί να έχει λίγο από τον ήχο diesel της παλιάς καλής εποχής, όμως αυτό δεν ενοχλεί καθόλου, αφού η ροπή και το τράβηγμα είναι σπουδαία. Όσο για την κατανάλωση, θέλει ταλέντο για να ξεπεράσεις τα 6 λίτρα/100 χλμ!  Το νέο Stepway ταιριάζει γάντι σε όσους χρειάζονται ένα τίμιο πολυεργαλείο για την οικογένεια, το επάγγελμα ή το χόμπι. Στην κατηγορία του δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο που να στοιχίζει μόλις 12.200 ευρώ, με αυτούς τους χώρους και τις δυνατότητες. Και βέβαια ας μην ξεχνάμε και την εγγύηση πέντε ετών ή 100.000 km που συνοδεύει κάθε Dacia. Επομένως, αν ψάχνετε μια πολλαπλή λύση στις μεταφορές σας, μην αγνοήσετε το Sandero Stepway!  

Στέφανος Σιμωτάς