Η Mercedes-Benz Vans διαθέτει και προσφέρει οχήματα όλων των κατηγοριών:

μικρά, μεσαία και μεγάλα οχήματα για κάθε ανάγκη χρήσης. Τώρα, βασισμένη στο πλαίσιο του μικρού της van, θα δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο ειδικά σχεδιασμένο για την κάλυψη των αναγκών μιας οικογένειας, όσων λατρεύουν τις αποδράσεις και αυτών που θέλουν να προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες μετακίνησης. Μετά τη V-Class, και την επιτυχημένη της τοποθέτηση στην κατηγορία μεσαίου μεγέθους, η Mercedes-Benz Vans θα προσφέρει ένα νέο, μικρών διαστάσεων, όχημα ιδιωτικής χρήσης από το 2ο εξάμηνο του 2022, την "T-Class".

«Με τη νέα Mercedes-Benz T-Class, θα προσφέρουμε ένα όχημα που θα δώσει την ευκαιρία σε οικογένειες αλλά και σε λάτρεις της περιπέτειας να μπουν στον κόσμο της Mercedes-Benz. Οι πελάτες αυτοί αναζητούν ελκυστικά και πρακτικά οχήματα – και η νέα T-Class θα ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτές τις απαιτήσεις», δηλώνει ο Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans.«Με τη νέα σχεδίαση της T-Class καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα μίγμα ομορφιάς και χρηστικότητας» δηλώνει ο Gorden Wagener, Chief Design Officer Daimler Group. «Με τη μοναδική σχεδιαστική φιλοσοφία Sensual Purity, η T-Class θα είναι ένα ελκυστικό μοντέλο για κάθε οικογένεια το οποίο ταυτόχρονα θα εμπνέει με τη σχεδίαση, τις αναλογίες και την αίσθηση πολυτέλειας που θα αποπνέει.»

Η T-Class είναι ένα απόλυτα νέο όχημα, το οποίο με την πρώτη ματιά θα είναι ξεκάθαρα διακριτό ότι αποτελεί μέλος της οικογένειας Mercedes-Benz αφού θα εμφανίζει αναμφισβήτητα τα τυπικά χαρακτηριστικά της μάρκας. Ειδικά, όσον αφορά το σχεδιασμό, την αξία, την ασφάλεια και τη συνδεσιμότητα, η νέα T-Class θα φέρει το DNA της Mercedes-Benz.

Η νέα κατηγορία που διαμορφώνεται θα αφορά τόσο στους ιδιώτες που αναζητούν ένα όχημα με χώρους για όλα τους τα όνειρα όσο και στους επαγγελματίες του τουρισμού. Η νέα Mercedes-Benz T-Class, έρχεται για να καλύψει τις ανάγκες των οικογενειών, των ανθρώπων που λατρεύουν τις αποδράσεις και των επιχειρήσεων που ειδικεύονται στη μεταφορά επιβατών υψηλών απαιτήσεων, σε μια ελκυστική σχέση τιμής - ποιότητας. Το γράμμα T θα αντιπροσωπεύει την ευρυχωρία και θα αποτελεί το σήμα κατατεθέν για τα compact επιβατικά vans με το αστέρι στο καπώ. 
Η νέα Mercedes-Benz T-Class θα προσφέρει άφθονους χώρους και θα ταιριάζει σε πολλαπλές χρήσεις, χωρίς συμβιβασμούς σε θέματα άνεσης. Οι πλήρως ανοιγόμενες, συρόμενες πλαϊνές πόρτες στην αριστερή και δεξιά πλευρά του οχήματος για παράδειγμα, θα προσφέρουν εύκολη και άνετη επιβίβαση στο εσωτερικό. Εκτός όμως από τα συμβατικά συστήματα κίνησης θα διατίθεται και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Στέφανος Σιμωτάς