Δύο θέματα σε ένα και σίγουρα θα αναρωτηθείτε τι σχέση έχουν μεταξύ τους. Και όμως έχουν, αφού και στα δύο , με τον τον ένα η τον άλλο τρόπο...εμπλέκεται η ΕΥΔΑΠ.

Τελευταία το «pitsounicity.gr» ανέδειξε το μέγα σκάνδαλο όπως πήγε να εξελιχθεί με την  ΕΥΔΑΠ, που επιχείρησε να εγκαταστήσει μονάδες βιολογικού καθαρισμού λυμάτων εντός του Πάρκου Τρίτση. Η άμεση Αντίδραση των Δημάρχων, Ιλίου Νίκου Ζενέτου και Αγίων Αναργύρων Καματερού Νίκου Σαράντη, κατοίκων της περιοχής και φορέων, απέτρεψε το συγκεκριμένο «έγκλημα» που πήγαινε να τελεστεί στην περιοχή . Οι νεότερες πληροφορίες που έχουμε από έγκυρες πηγές, αναφέρουν ότι η ΕΥΔΑΠ και ο φορέας του Πάρκου, ακύρωσαν την διαδικασία, οι μονάδες δεν θα γίνουν και ψάχνουν νέο τρόπο εύρεσης νερού για να ποτίσουν το Πάρκο.

Το «pitsounicity.gr» όμως, «πέταξε» προς τα μέρη της ΕΥΔΑΠ, έμαθε και άλλα νέα από παλιές υποθέσεις που πρέπει να σας μεταφέρει, επειδή αφορά την Δυτική Αττική και όχι μόνο. Ο λόγος για την καρκινογόνο μονάδα επεξεργασίας στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Φυλής που προτίθενται να κάνουν. Συνεχίζεται λοιπόν με αμείωτη ένταση, η μεταφορά των στραγγιδίων από το ΧΥΤΑ Φυλής, προς το φρεάτιο της ΕΥΔΑΠ στη Μεταμόρφωση. Η προθεσμία που υποχρέωνε την κοινοπραξία Μες - Ιντρ να έχει ολοκληρώσει τις νέες εγκαταστάσεις έληξε και δεν γνωρίζουμε εάν ξεκίνησε η διαδικασία έκπτωσης και προστίμων όπως προβλέπει η υπογραφείσα σύμβαση.

Να θυμίσουμε στον κύριο Σταύρο Ιατρού, στη συνεδρίαση του ΕΔΣΝΑ στις 12 Ιουλίου 2017, όταν υπερασπιζόταν την πρόταση της εν λόγω κοινοπραξίας με πάθος και απέκλεισε τις λοιπές εταιρείες. Τώρα που έχει προκύψει αδιέξοδο και θα αναδειχθούν τεράστιες ευθύνες, ο κ. Ιατρού έχει εξαφανισθεί και νομίζει ότι θα τον ξεχάσουμε.

Κύριοι του ΕΔΣΝΑ και υπάλληλοι του Συνδέσμου, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας στο σοβαρό αυτό θέμα. Επιτέλους, αν κάποτε μας αντιμετωπίζατε με αλαζονεία, σήμερα δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κρύβετε τις ευθύνες όσων οδήγησαν την λειτουργία της μονάδας σε αδιέξοδο.

Το «pitsounicity.gr» θα επανέλθει σύντομα με νέα συγκλονιστικά στοιχεία.

*Η φωτό ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ είναι προϊόν φωτομοντάζ