Προς: Δήμαρχο κ. Ν. Σαράντη - Κοινοποίηση: Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι

Ο σεισμός της 19ης Ιούλη στην Αττική ανέδειξε για άλλη μια φορά τις μεγάλες ανεπάρκειες σε μέτρα και έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

Αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου ζητήματος, των τεράστιων ελλείψεων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας (αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά. έργα), που σταθερά αναδεικνύουν οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Τα προβλήματα που προέκυψαν μετά και τον τελευταίο σεισμό αποκαλύπτουν την αναλγησία με την οποία αντιμετωπίζεται από τις κυβερνήσεις διαχρονικά η αντισεισμική προστασία της χώρας, που είναι μια από τις πιο σεισμογενείς χώρες της Ευρώπης.

Αποτελούν τις συνέπειες μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει την προστασία της ζωής του λαού μας ως κόστος. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο Αγίων Αναργύρων- Καματερού, τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς της περιοχής, για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε:

* Να αποζημιωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό όλοι οι πληγέντες για το σύνολο των ζημιών που έχουν υποστεί. Να ισχύσει το ίδιο μέτρο για τους πληγέντες αυτοαπασχολούμενους.

* Να εξασφαλιστεί με κρατική ευθύνη η διαμονή των κατοίκων των οποίων τα σπίτια κρίνονται, έστω και προσωρινά, μη κατοικήσιμα.

* Να ληφθούν μέτρα προσεισμικού ελέγχου και προστασίας για τα δημόσια κτίρια και τους χώρους συγκέντρωσης πολλών ανθρώπων. Για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

* Να διεκδικηθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία.