«Καρποφόρα» η συνάντηση του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων - Καματερού Σταύρου Τσίρμπα, με την Διδάκτορα Πανεπιστημίου και εκπαιδευτικό Δήμητρα Μόσχου.

Ο λόγος της συνάντησης ήταν η ίδρυση Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) κάτι που αγκαλιάστηκε αμέσως από τον κ. Τσίρμπα και έδωσε το πράσινο φως, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ίδρυσή του. Παρών στη συνάντηση, η υπ. Διδάκτορας στο Παν/μιο Ιωαννίνων και Διευθυντρια στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Αναργύρων Μαρία Ευαγγελίου. Ακολουθεί η ανακοίνωση - πρόσκληση προς τους δημότες, που θέλουν να συμμετάσχουν και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους. 

Πρόσκληση : Ο Δήμος Aγίων Αναργύρων- Καματερού ανακοινώνει την ίδρυση του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) , που έρχεται να εγκαινιάσει μια καινοτόμα πρόταση στην εκπαίδευση, να εδραιώσει ένα νέο θεσμό πολιτισμού και παιδείας, έναν φορέα δια βίου μάθησης.  Η σύσταση ενός τέτοιου εκπαιδευτικού ιδρύματος φιλοδοξεί να δώσει την ευκαιρία στους δημότες μας να αναπτύξουν τα ενδιαφέροντα τους, να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με νέα γνωστικά πεδία και αντικείμενα επιστήμης προκειμένου να διευρυνθούν οι ορίζοντες τους και να θωρακιστούν ως προς την αντιμετώπιση των ζητημάτων της σύγχρονης ζωής στον τόπο μας. Στα πλαίσια αυτά θα κληθούν έγκριτοι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, διδάκτορες και ερευνητές να πλαισιώσουν με τη διδασκαλία των γνωστικών τους αντικειμένων το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Αγίων Αναργύρων –Καματερού. Το εγχείρημα αυτό ευελπιστεί να κάνει προσιτή την ακαδημαϊκή γνώση σε όλους τους πολίτες, γι αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου. Η κάθε διάλεξη θα διαρκεί μια ώρα και μετά θα διατίθενται και  15΄για ερωτήσεις κοινού και θα γίνεται στην Αίθουσα του Πάρκου Ανακύκλωσης στο Δημαρχείο της πόλης μας.