Την Πέμπτη 1η Αυγούστου,συνεδρίασε  έκτακτα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ , προκειμένου να προχωρήσει σε επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής.

Η συνεδρίαση της 31ης Ιουλίου για το ίδιο θέμα αναβλήθηκε κάτω από την πίεση της κινητοποίησης συνδικάτων και φορέων που είπαν αποφασιστικά : Φτάνει πια!

Η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ της κ. Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής  αποφάσισε με απλά λόγια τη  συνέχιση της υποβάθμισης της υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας και του Θριάσιου από την υγειονομική βόμβα της χωματερής. Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, όπως όταν αποφάσισε την επιλογή του παλιού λατομείου Μουσαμά, πίσω από το Θέατρο Πέτρας, ως επικρατέστερου χώρου για λειτουργία ΧΥΤΥ.

Αγνοούν επιδεικτικά τα επιστημονικά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η κατάσταση είναι τραγική και άκρως επικίνδυνη. Αδιαφορουν για την ίδια τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. 

Η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας με την απόφαση της αυτή στρώνει το έδαφος στο νέο Περιφερειάρχη , εκλεκτό της ΝΔ, κ. Πατούλη.  Που πήγαν αλήθεια οι προεκλογικές κοκορομαχίες; Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι πάνω όλα είναι η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, πυρήνας της οποίας είναι η προώθηση των συμφερόντων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Καλούμε το λαό της περιοχής να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να ακυρώσει στην πράξη τη συγκεκριμένη απόφαση. Να οργανώσει τον αγώνα του και να απαιτήσει:

-Να σταματήσει κάθε διαδικασία επέκτασης του ΕΜΑΚ.

-Όχι στη δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων.

-Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.

-Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.