Ανάμεσα σε όλα τα άλλα αυτή την κρίσιμη περίοδο, είχαμε, όπως μας πληροφόρησαν και μια διαδικτυακή δήλωση, με λογοτεχνική “ευαισθησία” και “διδαχή”.

Καταρχήν στον λογοκλέπτη κειμενογράφο. Μην πυροβολείτε τον αγαπημένο Αλεξανδρινό. Η επιλογή λογοκλοπής (mot a mot) της ανάλυσης του στίχου του Καβάφη “Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον” από σχολικό βοήθημα της Γ’ Λυκείου! και μάλιστα κακοποιώντας το νόημα, διαγράφοντας ό,τι αναφέρεται στην αξία του Αντώνιου, δυστυχώς ακυρώνει και την όποια προσπάθεια αισθητικής αναβάθμισης του λόγου του υπογράφοντα, που δεν γνωρίζαμε τόσα χρόνια τις ποιητικές ευαισθησίες του.

Στα υποδέλοιπα των αχαρακτήριστων, προσωπικών χαρακτηρισμών και των περί νοθείας ανοησιών, δυστυχώς αποδεικνύουν τα γραφόμενα στην πρώτη δήλωσή μας. Ένα μόνο σχόλιο, “εξ’ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια”. Όσον αφορά τα ίδια τα ευρήματα, μόνο το ότι ήταν λάθος ο αριθμός ψηφοδελτίων και για τις δύο παρατάξεις, σε 20 περίπου εκλογικά τμήματα! και στους δύο γύρους, πέραν του πλήθους των λανθασμένων χαρακτηρισμών σε δεκάδες ψηφοδέλτια, έγκυρα και άκυρα, τα εκατοντάδες ψηφοδέλτια χωρίς μονογραφή δικαστικού (ολόκληρα τμήματα) και άλλα πολλά, αποδεικνύουν ότι καλώς έγινε η καταμέτρηση, δηλαδή ο οπτικός έλεγχος του εκλογικού υλικού.

Η αξιολόγησή τους, ιδιαίτερα για τον προβληματικό πρώτο γύρο, όπως από την αρχή τονίσαμε στην ανακοίνωσή μας, θα έκριναν το ενδεχόμενο ένστασης. Καταλήξαμε ότι τα ευρήματα, παρ΄ ότι είναι θετικά για εμάς, είναι οριακά για ένσταση. Να θυμίσουμε, ενστάσεις έχουν υποβάλει μετά από ολική καταμέτρηση, ο κ. Σπηλιόπουλος 1994 και ο κ. Καλογερόπουλος 2006. Ενδιαφέρον, όμως, έχει ότι μας λοιδορούν αυτοί που κατέθεσαν πρώτοι αίτηση επανακαταμέτρησης 5/6 (εμείς ακολουθήσαμε 6/6) όταν έβλεπαν στους πίνακες του ΥΠΕΣ ότι έχαναν την έδρα στον πρώτο γύρο, o tempora o mores.

Υπάρχει όμως και κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα, ότι συμφώνησαν με την απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στα περί νοθείας, που παπαγάλιζαν εκπρόσωποι του κόμματός τους, και υπαινισσόταν ο σημερινός πρωθυπουργός πριν τις Ευρωεκλογές, κάτι είναι κι αυτό. Καλό καλοκαίρι και ελπίζουμε ότι από Σεπτέμβρη θα συμβάλλουμε όλοι, επιτέλους χωρίς fake news και απρεπείς χαρακτηρισμούς, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των όρων λειτουργίας της πόλης μας.