Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αιγάλεω,

τη 2η ΔΥΠΕ και τη διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την ημερίδα με θέμα «Αφιέρωμα στη Γυναικεία Πρόληψη», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναλύθηκαν διεξοδικά τόσο η αξία της μαστογραφίας, όσο και μια σειρά από σημαντικά ιατρικά θέματα που αφορούν τις γυναίκες, έχοντας ως βασικό «εργαλείο» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, την πρόληψη.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλλα, η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής προστασίας και Πρόεδρος των ΤΟΠΦΥ Ηλίας Μάνδρος, ο Επιστημονικά υπεύθυνος του ΚΥ Αιγάλεω Ιωάννης Κουλούρης, ο χειρουργός μαιευτήρας-γυναικολόγος Δήμος Σιούτης, η συντονίστρια Υγείας Δικτύου αγωγής υγείας της 2ης ΔΥΠΕ Σιμέλα Σωτηριάδου, η συντονίστρια ΚΥ Μεγάρων Ελλάς Καρανάσιου, η γενική γιατρός ΤΟΜΥ Αιγάλεω Ανδρονίκη Κοντού, η διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω Κυπαρισσένια Σαμαρά, η προϊσταμένη της νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΚΥ Αιγάλεω Κωνσταντίνα Μπούζη, η χειρουργός επιμελήτρια του Α’ ΕΣΥ ΚΥ Αιγάλεω Βασιλική Γαβαλά, η συντονίστρια δικτύου μαιών-μαιευτών της 2ης ΔΥΠΕ Ευαγγελία Χαραμή, η αναπληρώτρια συντονίστρια δικτύου μαιών-μαιευτών της 2ης ΔΥΠΕ Νεκταρία Κιαχοπούλου, η συντονίστρια δικτύου μαιών-μαιευτών Ευαγγελία Χαραμή και οι μαίες Πηνελόπη Κωνσταντινίδου, Ελένη Γκιόκα και Αγάθη Εξάρχου.

«Συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και ευχαριστούμε όλους όσοι παρακολούθησαν την ημερίδα. Τέτοιες ημερίδες προάγουν την υγεία του πληθυσμού και κατά συνέπεια βελτιώνουν την ποιότητας της ζωής μας» τόνισε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας.