Και ενώ στις 18/5 θα ηχήσει , μετά από δύο μήνες, το κουδούνι στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας

και όλης της χώρας,  θα θέλαμε μαζί με τις ευχές μας για ομαλή και ασφαλή επάνοδο , να τονίσουμε και πάλι τις ανησυχίες μας ως γονείς.

🔹Επιτακτική θεωρούμε την ανάγκη να λυθεί τώρα το μείζον θέμα της καθαριότητας στα σχολεία μας. Η έκτακτη, προσωρινή λύση που βρέθηκε ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας με  μετακίνηση του προσωπικού καθαριότητας  από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και των ειδικών  σχολείων, μόνο ως πρόχειρη λύση μπορεί να θεωρηθεί μιας και δεν έχει ακόμη καταστεί σαφές αν θα επαναλειτουργήσουν και τα δημοτικά μας σχολεία. Αν λειτουργήσουν πως θα καλυφθούν οι ανάγκες για επαρκή καθαριότητα δύο φορές την ημέρα όπως εξειγγειλε το υπουργείο και κατά την διάρκεια της σχολικής λειτουργίας όπως επιβάλλεται και απαιτούμε γονείς και εκπαιδευτικοί ;

Αν δεν ανοίξουν τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας 1/6 αλλά τον Σεπτέμβριο και πάλι το ερώτημα παραμένει και το πρόβλημα χρίζει άμεσης επίλυσης.

Απαιτούμε και τώρα λόγω πανδημίας και πάντα μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία μας , επαρκή καθαριότητα και εν ώρα λειτουργίας τους.

🔔Καλούμε τον Δήμο Αιγάλεω να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή, απαίτηση των ειδικών συνθηκών αλλά και πάγιο αίτημα μας.

🔔Καλούμε την Πολιτεία να δει το θέμα με περισσή ευαισθησία και διάθεση άμεσης επίλυσης.

🔹Δηλώνουμε πως ως γονείς είμαστε  αντίθετοι στην βιντεοσκόπηση και αναμετάδοση online των μαθημάτων από την τάξη , καθότι  ούτε πρακτικά θεωρούμε πως μπορεί να εφαρμοστεί αλλά κυρίως δεν θα συνεισφέρει στην   εκπαιδευτική, παιδαγωγική διαδικασία και επιπλέον δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας για την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών . 

Τονίζουμε δε ότι η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μία σύνθετη υπόθεση, με προσωπικό χαρακτήρα μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, με προϋποθέσεις, με κυρίαρχο το ανθρώπινο και συναισθηματικό  δέσιμο που δεν αντικαθίσταται και σίγουρα  δεν είναι ούτε για livestreaming, ούτε για παρακολούθηση από την οθόνη του υπολογιστή από οποιονδήποτε έχει πρόσβαση.

🔸Καλή δύναμη ευχόμαστε σε  γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές . 

Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για την ομαλή επάνοδο στις νέες συνθήκες και εμείς και τα παιδιά μας, καλό θα ήταν όμως να τηρήσει αντίστοιχα και το Υπουργείο Παιδείας, η Πολιτεία όλα τα προβλεπόμενα προς την ίδια κατεύθυνση.

 #Ένωση_Γονέων_Αιγάλεω