Επιτυχημένη ήταν η πρώτη παρουσία του Δήμου Αιγάλεω στην Αttica Green Expo,

που φιλοξενήθηκε στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο. Με σύνθημα «Αλλάζουμε την πόλη μας! Επενδύουμε στην κοινωνική καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη», ο Δήμος παρουσίασε στους επισκέπτες όλες τις καινοτόμες δράσεις και τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί και έχουν ως στόχο, μεταξύ άλλων, τη διαμόρφωση μιας νέας περιβαλλοντικής κουλτούρας. Αναμφίβολα ξεχωριστό χρώμα έδωσε η επίσκεψη στην έκθεση μαθητριών και μαθητών από το 11ο και το 20ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω.

Παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Γκίκα τα παιδιά περιηγήθηκαν στην έκθεση συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα με διαδραστικό χαρακτήρα. Επιπρόσθετα στο περίπτερο του Δήμου ο ερευνητής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», Ιωάννης Ζαρίκος, τους έδειξε πως λειτουργεί ένας περιβαλλοντικός σταθμός αντίστοιχος με αυτούς που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ τα παιδιά συμμετείχαν στη βράβευση του Δήμου για την προσφορά του στην κυκλική οικονομία.

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Ως Δημοτική Αρχή η προσοχή μας είναι στραμμένη στην ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών και κυρίως των νέων ανθρώπων. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν για την εξαιρετική παρουσία του Δήμου μας στην έκθεση» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας.