Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω

Σε μέρα δράσης για την αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) προχώρησαν σήμερα οι Ομοσπονδίες των υγειονομικών, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς, απέναντι στην επικίνδυνη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο λαός, ο οποίος μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας παραμένει στο έλεος των τραγικών ελλείψεων του δημόσιου συστήματος Υγείας σε μόνιμο προσωπικό, κρατικούς πόρους, επαρκή εξοπλισμό, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και των προκατόχων της.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίστηκαν σήμερα πολύμορφες δράσεις σε Κέντρα Υγείας, όπως και σε αυτό του Αιγάλεω, κι άλλες δομές ΠΦΥ η οποία εδώ και χρόνια επωμίζεται το βάρος της κρατικής υποχρηματοδότησης και της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας. Χαρακτηριστικά, μετά από όλες τις προηγούμενες περικοπές των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ σε βάρος του δημόσιου συστήματος Υγείας, η σημερινή κυβέρνηση - μέσα στην καρδιά την πανδημίας και μπροστά στην κρίσιμη διαδικασία του εμβολιασμού του λαού - έκοψε άλλα 96 εκατομμύρια από την ΠΦΥ!

Στις συνθήκες της πανδημίας, το ελάχιστο προσωπικό των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων έγινε «μπάλωμα» στις τρύπες των δημόσιων νοσοκομείων, μονάδες ΠΦΥ ανέστειλαν τη λειτουργία τους και άλλες μετατράπηκαν σε δομές «μιας νόσου», ενώ και σήμερα μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα χωρίς καμία ενίσχυση και τις κατάλληλες υποδομές. Χιλιάδες ιατρικά ραντεβού στην ΠΦΥ ακυρώνονται και χάνονται ξανά, ενώ και η ίδια η διαδικασία του εμβολιασμού προχωρά χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, χωρίς κάλυψη των αναγκών ανθρώπων που δεν μπορούν να μετακινηθούν κ.ο.κ.