Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και

τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί. Στις 29 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 85 άτομα υπό την ιατρική επίβλεψη του κου Κούτελου Μιχάλη, Ενδοκρινολόγου. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας, αναφερόμενος στη δράση υπογράμμισε: «Ο προληπτικός έλεγχος που οδηγεί στην έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση σε αρκετές περιπτώσεις σώζει ζωές. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι πολίτες συμμετείχαν στη δράση για τον προληπτικό έλεγχο της οστεοπόρωσης. Σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών στα προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τόνισε τη μεγάλη σημασία της υλοποίησης των προγραμμάτων πρόληψης που γίνονται στο Δήμο Αιγάλεω και επεσήμανε: Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε την ευαισθησία του Δήμου Αιγάλεω και των δημοτών του στο σοβαρό ζήτημα της οστεοπόρωσης. Με την αρωγή του Δήμου και του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» μπορούμε να προσφέρουμε σε όλους προληπτική εξέταση, αλλά και ενημέρωση για το σιωπηλό εχθρό του ανθρώπινου σώματος, την οστεοπόρωση. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά ώστε όλοι δημότες των δήμων- μελών μας να έχουν τα κατάλληλα εφόδια τόσο για την πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση της νόσου».

Η Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.