Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Αιγάλεω διοργάνωσε δωρεάν πρόγραμμα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων, το οποίο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 26 Ιουλίου και

είχε διάρκεια 5 εβδομάδες. Στόχος του προγράμματος ήταν η στήριξη των εργαζόμενων γονέων και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών με δραστηριότητες συμπληρωματικές του σχολικού προγράμματος.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο από 24/06/2019 έως 26/07/2019. Την ευθύνη της υλοποίησης είχε η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού. Επιπλέον συμμετείχαν εξειδικευμένοι επιστήμονες από τον ΠΕΣΥΔΑΠ, οι οποίοι ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν τους μαθητές σχετικά με τη φιλοξενία και την περίθαλψη των ζώων, οι Διασώστες της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω, που  έδωσαν οδηγίες, μέσα από βιωματικό εργαστήριο, για τη σωστή αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων, η Τροχαία με εργαστήριο κυκλοφοριακής αγωγής και το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών με ειδικό πρόγραμμα επαυξημένης πραγματικότητας για παιδιά.

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες με εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα όπως χορό, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, σκάκι, κηπουρική, γυμναστική, υγιεινή διατροφή, ανακύκλωση, βιβλιαναγνωσία, οι οποίες ήταν σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να ενθαρρύνουν και να ενισχύσουν αξίες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα και η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης τους. Επίσης στα παιδιά δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν αθλητικό πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο δύο φορές την εβδομάδα και πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Άλσος με σκοπό να έρθουν κοντά στη φύση, να βιώσουν την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης μας.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά, καλό καλοκαίρι!