Ο Δήμος Αιγάλεω γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μια πολύ ωραία εκδήλωση

στο Άλσος Αιγάλεω, που ήταν αφιερωμένη στην ανακύκλωση και συνέπεσε με την ολοκλήρωση της 18ης Ανθοκομικής Έκθεσης. Εκατοντάδες συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οφέλη της ανακύκλωσης και παράλληλα για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Δήμου, που έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Η Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου μοίρασε φυτά στους πολίτες για να τα μεταφυτεύσουν και πιστοποιημένο εδαφοβελτιωτικό (κομπόστ) που παράγεται από τον ΕΔΣΝΑ.

Ξεχωριστές ήταν οι εκπλήξεις για τα παιδιά. Η ηθοποιός και εμψυχώτρια Δόμνα Ζαφειροπούλου, ζωντάνεψε το παραδοσιακό γιαπωνέζικο παραμύθι «Το κορίτσι που αγάπησε το δέντρο», οδηγώντας τους μικρούς μας φίλους σ΄ ένα παιχνίδι για τη φύση και το περιβάλλον. Ακολούθησε face painting με επιλογές από λουλούδια και ζώα της άγριας φύσης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης), Νίκος Χιωτάκης, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), Γιώργος Ζαχαρόπουλος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

«Στην προσπάθεια για ένα πράσινο μέλλον οφείλουμε να υιοθετούμε πρακτικές όπως η ανακύκλωση, που συμβάλλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση. Η ανακύκλωση είναι η καθημερινή μας συνήθεια, μια στάση ζωής για ένα καλύτερο αύριο» τόνισε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας.