Πρωταθλητής αρνητισμού ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας. Μετά την ατυχή προσαγωγή στο Αστυνομικό τμήμα μαθητών με μαρκαδόρους,

την συλλογή μπλε κάδων με ατρικά - νοσοκομειακά απόβλητα, τον παράνομο ΣΜΑ στη ΒΙΟΧΡΩΜ, έρχεται να προστεθεί και ο συνωστισμός πιστών στον Προφήτη Ηλία, παρά τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης.

Δεκάδες φανατικοί πιστοί (χωρίς μέτρα προστασίας) αγνόησαν τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης και παραβίασαν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον Κορονοϊό, σε όλο τον πληθυσμό της χώρας. Συνωστίστηκαν έξω από τον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα και έψαλαν τον Ακάθιστο Ύμνο, παριστάνοντας του μάρτυρες της Χριστιανοσύνης. Όλα αυτά συνέβησαν σε ένα δήμο της Αττικής, υπό τα αδιάφορα βλέμματα των αστυνομικών οργάνων, που παρακολουθούσαν χωρίς να έχουν καμία διάθεση να παρέμβουν και να τηρήσουν τα όσα ορίζει ο νόμος.

Η δε δημοτική αρχή της πόλης, ενώ γνώριζε το γεγονός ότι θα συγκεντρωθούν οι πιστοί έξω από το συγκεκριμένο ναό, αφού είχαν βγάλει ανακοίνωση που κυκλοφόρησε σε ολόκληρη την πόλη, έκανε πως κώφευε και σφύριζε αδιάφορα.

Μήπως θεώρησε σκόπιμο να κάνει τα στραβά μάτια, παρά να δείξει το αυστηρό της πρόσωπο σε φανατικούς πιστούς που παραβιάζουν κατάφορα το νόμο, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι θα έχανε μερίδα ψηφοφόρων, άπαξ δια παντός;

Όλα θυσία στο βωμό της σκοπιμότητας; Κι όπως φαίνεται για το δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, δεν είναι καιρός να χάνει ούτε ένα ψηφοφόρο.

Και οι θυσίες του υπολοίπων Ελλήνων, που έχουν κλειστεί στα σπίτια τους;

Πάει στράφι όλη αυτή η προσπάθεια, για να μη δυσαρεστηθεί μια μειοψηφία ανεγκέφαλων, που νομίζουν ότι γίνονται θυσία στο βωμό της πίστης;

Ας γίνουν στάχτη και μπούρμπερη, άμα αφορά μόνο τους εαυτούς τους. Αλλά όταν η δική τους ανοησία, θέτει σε κίνδυνο την εθνική προσπάθεια και τις ζωές ενός ολόκληρου λαού, κανείς δεν δικαιούται να κάνει τα στραβά μάτια.

Ούτε αστυνομία, ούτε δημοτική αρχή. Ο ρόλος και των δυο, είναι να προστατέψουν τις ζωές των πολιτών, από τέτοιους ακραίους κύκλους που δε λογαριάζουν τίποτα, μπρος στην ικανοποίηση και μόνο των παθών τους.

Θα έπρεπε μετά τις εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη συγκεκριμένη συγκέντρωση, να παρέμβει ο εισαγγελέας και να καλέσει όλους τους υπαίτιους και να πράξει τα δέοντα.