''Δήλωση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Δήμου Αγίας Βαρβάρας κ. Γιάννη Πουλάκη

στο «Pitsounicity.gr» σε ερώτηση με αφορμή, τις εξαγγελίες του Υπουργού Περιβάλλοντος, για το νέο τέλος ταφής απορριμμάτων και τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από το 2021.''

Γιάννης Πουλάκης : Τόσο η κεντρική διοίκηση όσο και η αυτοδιοίκηση ευθύνονται βαρύτατα για την μη επίλυση επί δεκαετίες του πολύ σοβαρού προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.

Στα οργανωμένα κράτη, από πολλά χρόνια πριν, εφαρμόζονται πρακτικές διαχείρισης των απορριμμάτων που έχουν πετύχει θαύματα προς όφελος των κοινωνιών τους.

''Εμείς εδώ στην Ελλάδα ακόμα ψάχνουμε την Αμερική''

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα πρέπει επιτέλους να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος λαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες αποφάσεις χωρίς να κάνουν βήμα πίσω, θέτοντας χρονικό ορίζοντα εφαρμογής, την πενταετία.

Τα νέα μέτρα, τέλη ταφής κλπ, είναι μια θετική πρωτοβουλία, θα πρέπει όμως να συνοδευτούν με νέα κίνητρα και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αλλιώς θα καταλήξουν και αυτά σαν τα παλιά μέτρα, δηλαδή θα μείνουν στα χαρτιά.

Είμαι αισιόδοξος γιατί αυτή η κυβέρνηση κινείται με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα για την επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων.

Είμαι επίσης αισιόδοξος γιατί σε αυτή τη φάση, στην αυτοδιοίκηση υπάρχουν στελέχη υψηλού κύρους και δυνατοτήτων, όπως ο δήμαρχος της πόλης μας Λάμπρος Μίχος, που μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην οριστική επίλυση του μεγάλου προβλήματος των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου.