Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 συναντηθήκαμε οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων: «Η δική μας πόλη» Γεώργιος Καπλάνης, «Αγία Βαρβάρα Δυνατή πόλη»

Μιχάλης Γιάγκας και «Αγία Βαρβάρα Όλη μια γειτονιά» Θεόδωρος Βασιλάκος σε μια πρώτη διερευνητική επαφή για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο συνεργασίας ενόψει της νέας δημοτικής περιόδου, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής . Τη συνεργασία την προϋποθέτει η Δημοκρατία, την επιβάλλει το εκλογικό σύστημα και την αποφάσισαν με την ετυμηγορία τους στις 26 Μαΐου οι δημότες της Αγίας Βαρβάρας, αφού δεν έδωσαν σε καμία παράταξη τη δυνατότητα να διοικήσει την πόλη μόνη της. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέσεις και προτάσεις και διαπιστώθηκε σύγκληση απόψεων ως προς την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων που συνοψίζονται στα εξής:

1. Οργάνωση και διοίκηση του Δήμου με βάση τις αρχές της διαφάνειας, της δημοκρατίας, με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και με τρόπο που θα εξασφαλίζει αποτελεσματική εσωτερική λειτουργία, ποιοτική και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

2. Αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών με προτεραιότητα την καθαριότητα και τη δημόσια ασφάλεια.

3. Κοινωνική πολιτική για την στήριξη και ενδυνάμωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

4. Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες: Στο βουνό για να γίνει και πάλι το δάσος και το ΠΑΝΘΕΟΝ πόλος έλξης των πολιτών, με νόμιμες εγκαταστάσεις αναψυχής περιβαλλοντικής

εκπαίδευσης και δράσης. Στο χώρο της πρώην Βιοχρώμ για τη δημιουργία προηγμένων υποδομών ενίσχυσης της καινοτομίας της τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας με τη

συνεργασία πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά και της πολιτιστικής και αθλητικής δράσης. Στην κάτω Αγία Βαρβάρα για την αναζωογόνηση της περιοχής μέσα από τη

διασύνδεση της με το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αθήνας.

5. Δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας με την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου, τα ανοικτά κέντρα εμπορίου, την αξιοποίηση των διαθέσιμων προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και απασχόλησης.

6. Επένδυση στον πολιτισμό και αθλητισμό ως θεμέλιο για την κοινωνική πρόοδο.

Η επόμενη μέρα στην Αγία Βαρβάρα μπορεί να είναι διαφορετική και να ανοίξει νέους ορίζοντες για την πόλη μέσα από την ενότητα, τη συνεννόηση, την αδιάκοπη προσπάθεια και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών.

Με αυτό το πνεύμα η συνεργασία θα στεφθεί με επιτυχία.

Γιώργος Καπλάνης      Μιχάλης Γιάγκας      Θεόδωρος Βασιλάκος