Αντί απολογισμού ……… επανάληψη υποσχέσεων. 

Ας δούμε τι πραγματικά έγινε τις 100 μέρες της διοίκησης Μίχου 

1. Αντιδημοκρατική και διχαστική συμπεριφορά. 

2. Αποφάσεις για τοποθετήσεις – μετακινήσεις του προσωπικού, που δίχασαν του εργαζόμενους, γιατί διακατέχονταν από σκοπιμότητες και βόλεμα – προώθηση των ημετέρων και παραγκωνισμό των μη αρεστών. 

3. Διαχωρισμός, εκφοβισμός και μέτωπο κατά των εργαζομένων. 

4. Αύξηση λειτουργικού κόστους με τακτοποίηση ημετέρων (προσλήψεις Γενικών Γραμματέων, Ειδικών συμβούλων). 

5. Από τη μια μεριά απλήρωτοι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση και από την άλλη 5 αντιδήμαρχοι με μηνιαίο μισθό 1.700 ευρώ το μήνα και διάφοροι σύμβουλοι.(Αναφέρω παλαιότερη δήλωσή του Μίχου: «να τσακιστούν να δώσουν τους μισθούς τους για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι»). Καιρός να την εφαρμόσει !!! 

6. Καθορισμός αποτρεπτικών ωρών συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την αποφυγή του δημοκρατικού ελέγχου. (9.00 το πρωί την ώρα που ο ελεύθερος επαγγελματίας δημοτικός σύμβουλος πρέπει να βρίσκεται στη δουλειά του για να ζήσει). 7. Ετσιθελικός αποκλεισμός αναπληρωματικών μελών από τις επιτροπές. 

8. Άρνηση οικονομικού ελέγχου από ορκωτούς λογιστές της προηγούμενης θητείας του. 

9. Καμία βελτίωση στη συγκοινωνία. 

10. Ανακολουθία για τη γέφυρα Στ. Σαράφη και το Γήπεδο. Υποσχέθηκε άμεση επίλυση. Ήδη έχουν παρέλθει και οι τελευταίες παρατάσεις και τα έργα δεν έχουν παραδοθεί και βεβαίως δεν έχουν παραληφθεί. 

11. Αδυναμία διαχείρισης των απορριμμάτων. Προσπάθεια εμφάνισης καθαρής πόλης συλλέγοντας πολλές φορές τα ανακυκλώσιμα υλικά με τα λοιπά απορρίμματα, επιβαρύνοντας έτσι τους πολίτες με το κόστος αποκομιδής. Κάθε τόνος που πηγαίνει στη χωματερή στοιχίζει 49 Ευρώ. Όσοι περισσότεροι τόνοι πηγαίνουν στην χωματερή τόσο περισσότερο κοστίζουν. Στην ανακύκλωση δεν υπάρχει τέτοια επιβάρυνση. 

12. Διατήρηση των ακριβών τελών στην καθαριότητα όταν πολλοί δήμοι τα μειώνουν. 

13. Άρνηση να τεθεί σε ψηφοφορία η ρεαλιστική πρόταση για μείωση των τελών, κατά 10%, δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση. 

14. Καθιέρωση τελών στους πολιτικούς γάμους, που επιβαρύνουν τους συμπολίτες μας. 

15. Νέα υποθήκευση της ΒΙΟΧΡΩΜ. 

16. Διάκριση και μεροληπτική αντιμετώπιση των αθλητικών σωματείων. 

17. Άρνηση εφαρμογής της διάταξης νόμου που αναφέρεται στην παροχή διευκολύνσεων (χώρος, υλικοτεχνική υποδομή, γραμματεία) στην αντιπολίτευση, για την άσκηση του έργου της. 

Μιχάλης Γιάγκας, Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»