Ο Δήμος μας, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών μετά από αίτημά του,

εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (ΑΔΑ: ΨΔΦΒ46ΜΤΛ6-ΨΒΩ). Η ένταξη αφορά σε δύο έργα: «Προμήθεια εξοπλισμού για αδέσποτα ζώα συντροφιάς» Συνολικός προϋπολογισμός: 7.900,00 € και «Υπηρεσίες κτηνιάτρου που σχετίζονται με τη στείρωση αδέσποτων γατών στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας» Συνολικός προϋπολογισμός: 7.900,00 €.

Αναφέρουμε τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία έχουν αναρτηθεί επίσημα στο πρόγραμμα διαύγεια, σε απάντηση σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Προοδευτική» με τίτλο: «Συμπολίτισσά μας απογοητευμένη από το δήμο όσον αφορά την περίθαλψη αδέσποτων γάτων». Ειδικότερα η συμπολίτισσά μας αναφέρει: «Αναρωτιέμαι λοιπόν τι γίνονται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που παίρνουν οι Δήμοι για τα αδέσποτα?», αφήνοντας ξεκάθαρα υπονοούμενο σχετικά με τη διαχείριση των κονδυλίων.

Ρωτάμε και εμείς λοιπόν: Υπάρχουν στοιχεία ότι ο δήμος επιχορηγήθηκε για υπηρεσίες για τα αδέσποτα οι οποίες δεν τους παρασχέθηκαν; Στην συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση της συνδημότισσάς μας, με υπέρβαση και χωρίς να υπάρχει ανάλογο κονδύλι, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα αδέσποτα κα Θεοδώρα Μαρσώνη συνοδεία υπαλλήλου του δήμου, πήρε τα γατάκια που φροντίζει η συνδημότισσα στην αυλή της, τα μετέφερε σε κτηνίατρο που είχε προηγούμενη συνεργασία ο δήμος, έγινε η διάγνωση και δόθηκε η απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή, η οποία έπρεπε να τους χορηγείται καθημερινά.

Η συνδημότισσά μας συμφώνησε να τη χορηγεί, αφού τα γατάκια βρίσκονται και μεγαλώνουν στην αυλή της. Είναι γνωστό ότι οι ανάγκες των αδέσποτων είναι τεράστιες, δυστυχώς όμως οι δυνατότητες περίθαλψης και νοσηλείας δεν είναι αντίστοιχες. Καλό θα είναι κατά τη γνώμη μας, να μη γίνονται τα αδέσποτα πεδίο στείρας αντιπαράθεσης και αφορμή για παιχνίδια εντυπωσιασμού και ανεδαφικής κριτικής.