Την Παρασκευή πληροφορηθήκαμε ότι στο εγκαταλελειμένο ξενοδοχείο επί της Ιδομενέως & Πάριδος,

πιθανόν να υπήρχαν άστεγα εξαρτημένα άτομα που διέμεναν εκεί. Μετά και από το τελευταίο τραγικό γεγονός, της ανεύρεσης πτώματος στον χώρο, την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τους γείτονες δημότες. Η πληροφορία αυτή έφτασε και στα στελέχη του νέου Κέντρου Ημέρας του ΟΚΑΝΑ στο Ίλιον, τα οποία άμεσα έσπευσαν να διερευνήσουν την κατάσταση του ερειπωμένου ξενοδοχείου.

Το Κέντρο Ημέρας έλαβε επίσης την ενημέρωση από τους περίοικους και για την ύπαρξη ενός ακόμα ζευγαριού, ενεργών χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών στο εγκαταλελειμένο ξενοδοχείο. Πράγματι, το πρωί της Παρασκευής πήγαν streetworkers του ΟΚΑΝΑ από το Κέντρο Ημέρας Ιλίου στο εγκαταλελειμένο ξενοδοχείο, όπου είχε βρεθεί ο νεκρός άνδρας κι έκαναν διερεύνηση στον χώρο. Δεν βρέθηκε όμως κάποιος εκεί που να διαμένει, ούτε σύνεργα που να αποδείκνυαν την ενεργή χρήση στον χώρο.

Παράλληλα όμως συνομίλησαν με τους περίοικους οι οποίοι έδειξαν ανακούφιση που υπάρχει πλέον μια αρμόδια επιστημονική ομάδα στην πόλη του Ιλίου, η οποία μπορεί άμεσα να ανταποκριθεί και με επιστημονικό τρόπο να προσεγγίσει όποιον συνάνθρωπό μας έχει ανάγκη, να τον φροντίσει και να τον βοηθήσει. Ένιωσαν έτσι ασφάλεια ότι μπορεί να υπάρξει όντως άμεση συνδρομή και φροντίδα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαρτήσεων.

Τέλος, πληροφορηθήκαμε ότι η ομάδα του Κέντρου Ημέρας Ιλίου θα ξαναεπισκεφτεί τον χώρο για να κάνει επαναληπτική διερεύνηση, ώστε να συνδράμει αναλόγως εφόσον χρειαστεί.