Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου 2018, η ανακήρυξη του υποψήφιου Δημάρχου

Κώστα Κάβουρα, εκ μέρους της δημοτικής κίνησης Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη». Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου, παρουσία εκατοντάδων πολιτών, η δημοτική κίνηση πραγματοποίησε έναν πλούσιο απολογισμό του έργου της κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο και έθεσε το πολιτικό διακύβευμα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών που δεν είναι άλλο από την δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος στον Δήμο Ιλίου για την ανατροπή της σημερινής διοίκησης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής της δημοτικής κίνησης, από την Σοφία Μυγδάλη, ένα στέλεχος που εκπροσωπεί τη νέα γενιά της παράταξης. Αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, κάλεσε στο βήμα για ένα σύντομο χαιρετισμό τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αττικής, Τασία Στεφανοπούλου και Νεκτάριο Κορδή που χαιρέτησαν εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, και της Περιφερειακής Αρχής. Εν συνεχεία, το λόγο έλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, Χρήστος Μπατσής και Σούλης Τσακανίκας για έναν σύντομο χαιρετισμό. Αμέσως μετά ακολούθησε η ομιλία του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη» και υποψηφίου Δημάρχου, Κώστα Κάβουρα. Ο κ. Κάβουρας στην ομιλία του άσκησε δριμεία κριτική στη παρούσα δημοτική αρχή επισημαίνοντας τη μικροκομματική αντίληψη που αποτυπώνεται στα έργα και τις ημέρες του Δημάρχου κ. Ζενέτου. Σημείωσε ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος θα στηριχθεί ουσιαστικά –με ή χωρίς χρίσμα– από τη Νέα Δημοκρατία, υιοθετώντας τις καταστροφικές εξαγγελίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αυτοδιοίκηση. «Δυστυχώς για τον ίδιο, οι επιλογές του θα βρουν όχι μόνο εμάς, αλλά και σύσσωμη την νέα γενιά και όλους τους προοδευτικούς και χωρίς δεσμεύσεις πολίτες του Ιλίου, απέναντί του» είπε ο κ. Κάβουρας και συνέχισε: «Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε την πολιτική μας ταυτότητα, δεν ζητήσαμε όμως και δήλωση πολιτικών φρονημάτων.

Στην δημοτική μας κίνηση χωράνε όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες». Παράλληλα, ο κ. Κάβουρας αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες νίκες που πέτυχε η δημοτική κίνηση με τις συνεχείς παρεμβάσεις της όλο το προηγούμενο διάστημα. Ανάμεσα τους, σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν κτιριακές υποδομές σχολείων, καθαριότητα, χώρους πρασίνου και φυσικά το ζήτημα της ανάταξης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», κόντρα στις πρακτικές της απερχόμενης δημοτικής αρχής που συστηματικά υπονόμευσε και απαξίωσε αυτή την προσπάθεια, αλλά και τη δημιουργία του Πάρκου-Μουσείου Ραδιοφωνίας και την απόδοσή του στους δημότες του Ιλίου, ένα έργο που ήδη δρομολογείται με ταχείς ρυθμούς, κάνοντας πράξη ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ένα θέμα που η «Αλληλέγγυα Πόλη» ανέδειξε μέσα από πολύμορφες δράσεις. Ο κ. Κάβουρας προσδιόρισε τη νίκη ως στόχο, μετά την πολύ θετική επίδοση της πρώτης εμφάνισης του συνδυασμού το 2014, κάνοντας λόγο για δημιουργικές προτάσεις και ρεαλιστικό σχέδιο απέναντι σε μια διοίκηση κουρασμένη, ανίκανη να σχεδιάσει το μέλλον και έθεσε το προγραμματικό πλαίσιο της παράταξής του καλώντας τους δημότες του Ιλίου να την στηρίξουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής της δημοτικής κίνησης, στην οποία συμμετέχουν τόσο νέοι άνθρωποι, όσο και μεγαλύτερα σε ηλικία έμπειρα στελέχη.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, ο Υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, η Ευρωβουλεύτρια, Κωνσταντίνα Κούνεβα, οι Βουλευτές και πρώην Υπουργοί, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Τόσκας και Γιάννης Τσιρώνης, η Βουλεύτρια, Χαρά Καφαντάρη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, ο διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Παναγιώτης Μελαχρινός, η διευθύντρια του Γραφείου της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάνια Καββαθά, η διευθύντρια του Γραφείου του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Νεφέλη Σαμιακού, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών, Μαρίνος Ρουσιάς, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών και μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξης Πουλιάσης, ο Γενικός Γραμματέας της Κίνησης Ιδεών & Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, Κώστας Καραχάλιος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πάρκων και Αλσών Αττικής, Βασιλική Λάσκαρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου, Βαγγέλης Αυγουλάς και Νίκος Ξενάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου, Φώτης Κουγιουμτζής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Κωνσταντίνος Ντάτσης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ιλίου, Γιάννης Πατερέλης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Σερίφου, Παναγιώτης Γεροντάρης, ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Αριστομένους, Δημήτρης Χούλιαρης, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου, Ηλίας Γιαννής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου, Θανάσης Καποτάς, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πετρούπολης, Μανώλης Μπουσούνης, η υποψήφια Δήμαρχος Καισαριανής, Άννα Παραγυιού, αλλά και αρκετά στελέχη της τοπικής κοινωνίας από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Ακολουθεί το βιογραφικό του επικεφαλής της «Αλληλέγγυας Πόλης» και Υποψήφιου Δημάρχου Ιλίου, Κώστα Κάβουρα: Ο Κώστας Κάβουρας γεννήθηκε το 1985, μεγάλωσε στo Ίλιον και το 2003 αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Ιλίου. Η καταγωγή του είναι από το Κοπανάκι Μεσσηνίας και την Δορβιτσά Ναυπακτίας. Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με μεταπτυχιακές σπουδές στα γνωστικά αντικείμενα της «Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Πολιτικής» και της «Εφαρμοσμένης Γεωγραφίας και Διαχείρισης Χώρου» με ειδίκευση στην «Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών». Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ιλίου από το 2014, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιλίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Εταιρίας Κατασκευής Τεχνικών Έργων. Είναι αιρετό μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής και του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών «ΕΝΑ». Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος – λογιστής. Στο παρελθόν διετέλεσε Σύμβουλος στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την περίοδο 2004-2006. Ενεργό μέλος στα κινήματα από τα φοιτητικά χρόνια, με πλούσια συνδικαλιστική δράση και συμμετοχή στα κινήματα πόλης, υπήρξε μέλος συλλογικοτήτων και οργανώσεων με επίκεντρο τα δικαιώματα, την οικολογία και την Αριστερά. Το 2016 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2018 συμμετείχε στην ομάδα που υλοποίησε την εφαρμογή SMART Manages A.I. Recycling Technologies για διαλογή στην πηγή και διαχείριση απορριμμάτων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης στο διαγωνισμό KEDE CITY CHALLENGE crowdhackathon #smartcity2 και απέσπασε το 3ο βραβείο. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, όντας επικεφαλής του συνδυασμού «Αλληλέγγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης» για το αξίωμα του Δήμαρχου Ιλίου κατέγραψε ποσοστό 15,20%.