Του Κρικόρ Τσακιτζιάν :

Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος παρασημοφορήθηκε από τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα, για λογαριασμό του ηγέτη των Παλαιστινίων Μαχμούτ Αμπάς,

για τη στήριξη του στον αγώνα των Παλαιστινίων για ανεξαρτησία, Ειρήνη και Ελευθερία.

Στον κ. Ζενέτο απονεμήθηκε το Μετάλλιο της Αξίας και της Διάκρισης «Χρυσή Βαθμίδα».

Η απονομή έγινε με την ευκαιρία της εκδήλωσης στο Ίλιον για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου.

Μετά την απονομή ο Πρέσβης των Παλαιστινίων στην Αθήνα κ. Μαρουάν Τουμπάσι δήλωσε:

«Είμαστε βέβαιοι ότι ο Δήμαρχος Ιλίου μαζί με άλλους Έλληνες Δημάρχους, θα προωθήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα της αναγνώρισης του Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα της 4 ης Ιουνίου του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, επιβεβαιώνοντας και εμβαθύνοντας με αυτόν τον τρόπο τους πατροπαράδοτους, ιστορικούς δεσμούς φιλίας και αλληλοσεβασμού μεταξύ των λαών μας. Αυτή η αναγνώριση είναι ο μοναδικός δρόμος για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας για όλους τους ανθρώπους, για την προφύλαξη της λύσης των δύο Κρατών, βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, και του Διεθνούς Δικαίου».

Ο Πρέσβης κ. Μαρουάν Τουμπάσι ευχαρίστησε τον κ. Ζενέτο για την ενίσχυση και τη στήριξή του στην ίδρυση του «Αυτοδιοικητικού Δικτύου Στήριξης του Παλαιστινιακού Ζητήματος», που από οτυς κύριους στόχους του είναι η αδελφοποίηση μεταξύ Δήμων της Ελλάδος και της Παλαιστίνης, για την ενεργή του υποστήριξη στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.