Με αφορμή την επιστροφή συγγενικών της προσώπων από το εξωτερικό, η Δημ. Σύμβουλος Περιστερίου Μαρία Αεράκη, καταγγέλει για

αποσπασματικό έως ανύπαρκτο έλεγχο για Κορονοϊό στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος αλλά και για έλλειψη ενημέρωσης προς τους επιβάτες.

Ακολουθεί η καταγγελία της κ. Αεράκη.

Μαρία Αεράκη : Με τον φόβο μήπως κλείσουν τελείως τα αεροδρόμια και ενώ ήταν να επιστρέψει την Δευτέρα, αποφάσισε ο γιος μου με την κοπέλα του να επιστρέψουν από την Κούβα όπου βρισκόντουσαν, νωρίτερα και συγκεκριμένα  χθες βράδυ.

Το όλο χρονικό της επιστροφής : Αναχώρηση από Αβάνα Κούβα προς Μαδρίτη Ισπανία, αναμονή δυο ώρες στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης και αναχώρηση για Φρανκφούρτη Γερμανία. Εκεί άλλες δυο ώρες αναμονή και αναχώρηση για Ελ. Βενιζέλος Αθήνα με ώρα άφιξης 01:15 ξημερώματα Σαββάτου 21/3/2020. Στη Μαδρίτη που σταμάτησαν δεν τους έγινε κανένας απολύτως έλεγχος, ενώ στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης τους έγιναν μόνο κάποιες ελάχιστες ερωτήσεις σε σχέση με τον Κορονοϊό.

Εν συνεχεία στο Ελ. Βενιζέλος που έφτασαν στις 1:15, παρά τις όποιες εξαγγελίες που έχουν γίνει, δεν έγινε κανένας απολύτως έλεγχος, ούτε θερμομέτρηση, ούτε κάποιο τεστ, ούτε και κάποιος εμφανίστηκε να τους ενημερώσει και να τους πει, ότι πρέπει να μπουν σε καραντίνα και φυσικά δεν τους δόθηκε να συμπληρώσουν κανένα έντυπο για το που θα μείνουν κλπ. Δεν τους ενόχλησε κανείς, δεν τους πλησίασε ούτε ένας άνθρωπος και δεν υπήρχε κάποιος ούτε σε γκισέ. Εννοείτε ότι μόλις έφθασαν οι δικοί μου, μπήκαν σε καραντίνα από μόνοι τους στο σπίτι μόνο από την ενημέρωση που είχαν από εμάς. Με τους υπόλοιπους επιβάτες του αεροπλάνου τι γίνεται; Έχουν ενημερωθεί τι πρέπει να κάνουν; Άγνωστο!

Βέβαια, το κρατικό κανάλι έδειξε πιο νωρίς ότι γινόταν κάποιος έλεγχος στο αεροδρόμιο, αλλά λίγες ώρες αργότερα, η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε κανείς αρμόδιος και οι επιβάτες χωρίς κανέναν έλεγχο, έφυγαν ανενόχλητοι για τους προορισμούς τους. Οπότε, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι οι έλεγχοι για Κορονοϊό μέχρι στιγμής στο Ελ. Βενιζέλος, είναι αποσπασματικοί έως ανύπαρκτοι.