Του Αντ. Δεωνά :

Με σταθερά βήματα η ανακύκλωση και η διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Περιστερίου.

Ένα από τα σημαντικά έργα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και παράλληλα της αισθητικής αναβάθμισης της πόλης του Δήμου Περιστερίου, είναι η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων. Το τελευταίο καιρό στην περιοχή του Μπουρναζίου, έχουν τοποθετηθεί υπόγειοι κάδοι και αναμένεται σε λίγες μέρες να δοθούν σε χρήση. Τα πλεονεκτήματα των υπογειοποιημένων κάδων είναι αρκετά και ενδεικτικά αναφέρουμε : Αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας, επίτευξη καλύτερου διαχωρισμού των διαφόρων τύπων απορριμμάτων (σύμμεικτα, πλαστικά, οργανικά κ.τ.λ.), προστασία της δημόσιας υγείας, αποτροπή της έκθεσης των απορριμμάτων σε κοινή θέα, μηδενισμός του προβλήματος των δυσοσμιών και άλλα πολλά.

Για το θέμα των υπογειοποιημένων κάδων, η η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Μαίρη Τσιώτα, έκανε την παρακάτω δήλωση.

Μαίρη Τσιώτα : Είναι μια καινούργια ματιά και ένα βήμα μπροστά η υπογειοποίηση των κάδων. Αφήνει την πόλη καθαρή, η αισθητική είναι σαφώς καλύτερη από τους κοινούς κάδους και βάζει την κοινωνία σε ένα άλλο μονοπάτι, αυτό της πόλης χωρίς απορρίμματα. Η υπογειοποίηση των κάδων θα επεκταθεί, είναι στο ετήσιο πρόγραμμα το οποίο είναι συγκεκριμένο. Ο Δήμος Περιστερίου κάνει σταθερά βήματα στην ανακύκλωση και στη διαχείριση απορριμμάτων, μπορεί να υλοποιήσει σημαντικά έργα σε αυτό τον τομέα και είναι απόλυτα ρεαλιστικά και πραγματοποιήσιμα. Επίσης, στην προσπάθεια που κάνουμε για την αποτελεσματικότερη συλλογή ανακύκλωσης, όπως δήλωσα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από πολλές προσπάθειες και πιέσεις, εξασφαλίσαμε από την ΕΕΑ άλλο ένα αυτοκίνητο για την ανακύκλωση, το οποίο θα προστεθεί και αυτό στον σύγχρονο στόλο οχημάτων του Δήμου Περιστερίου.