Του Αντ. Δεωνά

Θέμα απαλλαγής των ανταποδοτικών από τον ΕΔΣΝΑ έθεσε η Μαίρη Τσιώτα σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη. 

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Περιστερίου Μαίρη Τσιώτα, πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση με τον Κορονοϊό, να υπάρχει απαλλαγή από το ΕΔΣΝΑ σε αυτά που πληρώνουν οι Δήμοι για τα απορρίμματα. Σημειωτέων δε, ότι αυτή την πρωτοβουλία της κ. Τσιώτα την επικρότησαν στο σύνολό τους οι Δήμαρχοι που παρευρίσκονταν στη τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με την κ. Τσιώτα, αυτή ήταν μια πρόταση που έγινε στα πλαίσια της τηλεδιάσκεψης την οποία όπως είπε ο Κ. Πατούλης θα την εξετάσει σοβαρά. Βέβαια και σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει και επίσημη πρόταση προς την Περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ πάνω σε αυτό το θέμα.

Όπως εξηγεί η Μαίρη Τσιώτα : «Είναι τόσο στενά τα περιθώρια με τα ανταποδοτικά και με βάση αυτών που εξαγγέλλει η κυβέρνηση (και που είναι σωστό) για τις κλειστές επιχειρήσεις να κοπεί το ανταποδοτικό, εμείς λογικά με βάση τα ανταποδοτικά δεν θα έχουμε να πληρώσουμε ούτε τους εργαζόμενους, οπότε θα πρέπει να μας κάνει απαλλαγή ο ΕΔΣΝΑ για όσο διάστημα έχουν κοπεί τα ανταποδοτικά. Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εύκολες καταστάσεις αυτές, αλλά ούτε μπορείς να βάλεις τους εργαζόμενους μες την «φωτιά», να δουλεύουν νύχτα μέρα, υπερωρίες και μετά να τους πεις δεν σας πληρώνω.  Πρέπει να γίνει η απαλλαγή των τελών για όσο διαρκεί η κρίση, επειδή δεν έχουμε πολλά περιθώρια, γιατί αν δείτε τα ανταποδοτικά, στο 90% είναι ανελαστικά έξοδα, πετρέλαια, μισθοί, επισκευές οχημάτων, είναι και ο ΕΔΣΝΑ στον οποίο πληρώνει το Περιστέρι περίπου 3.500.000 ευρώ το χρόνο, οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο να ανασάνεις.»