Όπως είναι γνωστό, από την αρχή της χρονιάς είναι πλέον υποχρεωτική η ξεχωριστή συλλογή των βιοαποδομήσιμων υλικών από τους Δήμους, που θα καταλήγουν στους καφέ

κάδους. Ο Δήμος Περιστερίου στο θέμα ανακύκλωση, έχει μπει δυνατά, με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου να ηγείται αυτής της προσπάθειας. Η Αντιδήμαρχος συμμετείχε για το θέμα της ανακύκλωσης και συγκεκριμένα, για την διαλογή στη πηγή, στη κοινή συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σ.  Φάμελλου με τους ενδιαφερόμενους Δημάρχους, οι οποίοι έχουν επιλεγεί για το πιλοτικό πρόγραμμα.

Η κ. Τσιώτα είπε ότι ο Δήμος Περιστερίου είναι έτοιμος, έχει υποβάλει το πρόγραμμα και τη χρηματοδοτική πρόταση στο ΥΠΕΝ, ενώ επίσης δήλωσε ότι : «ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε με τους μεγάλους παραγωγούς, τα καταστήματα εστίασης, τα οποία είναι αρκετά στον Δήμο Περιστερίου και στοχευμένα, με πρόσκληση σε συγκεκριμένες συνοικίες, όπου χωροθετούμε και μπορούμε να χωροθετήσουμε προφυλαγμένα μέρη για τον καφέ κάδο, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών».