*Ματαίωση των διεκδικήσεων της Μονής Λαμίας στη Χρυσούπολη και το βόρειο Περιστέρι. Υπεράσπιση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του ποικίλου Όρους.


* Κλείσιμο της χωματερής της Φυλής και απομάκρυνση του ρυπογόνου και επικίνδυνου ΣΜΑ από το Άλσος Περιστερίου. Ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων με σεβασμό στο περιβάλλον.

* Να αποκτήσουν οι λησμονημένες και αφρόντιστες γειτονιές το ενδιαφέρον και τη θέση που τους ανήκει (Ανθούπολη, Χρυσούπολη, Λόφος, Τσαλαβούτα, Νέα Ζωή, Άσπρα Χώματα). Φωτισμένη, ασφαλής και καθαρή η κάθε γειτονιά.
* Αντιπλημμυρικά έργα για να μη γίνει το Περιστέρι μια νέα Μάνδρα.
* Σταθερή και συνεχής συντήρηση και φύλαξη των σχολικών κτηρίων,
αντισεισμικός έλεγχος, σχέδια πυρασφάλειας και πυροπροστασίας.
* Ίδρυση και κατασκευή όλων των σχολείων που απαιτούνται (10 ο ΓΕΛ, Ειδικό Σχολείο). Διεκδίκηση σίτισης για όλους τους μαθητές με άμεση προτεραιότητα σε όσους έχουν ανάγκη. Σχολεία ανοικτά στην κοινωνία με δραστηριότητες που θα προάγουν τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Άλση, παιδικές χαρές ανοιχτά στους κατοίκους με την επιβαλλόμενη προστασία
* Μέριμνα για τα ζώα, τους μικρούς μας φίλους και τα αδέσποτα με την απρόσκοπτη, ελεγχόμενη και ασφαλή χρήση όλων των δημόσιων χώρων.
* Υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και των ελεύθερων χώρων.
* Δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες κόντρα στις λογικές της ανταποδοτικότητας.
* Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Περιστερίου και του συνόλου των Δομών Υγείας με έμφαση στη στελέχωση του Αττικού Νοσοκομείου και επαναλειτουργία του Λοιμωδών
* Παιδικοί Σταθμοί για όλα τα παιδία της πόλης χωρίς επιβάρυνση των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων.
* Στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου με έμφαση στην προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
* Προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία σε όλους τους δημόσιους χώρους του Περιστερίου και δημιουργία κέντρου φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης ΑΜΕΑ
* Αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας με σύνδεση όλων των συνοικιών της πόλης. Σταθμός Μετρό στο βόρειο Περιστέρι. Δημιουργία ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων.
* Κατασκευή δημοτικών παρκινγκ σε όλους τους σταθμούς του Μετρό.
* Αθλητισμός: αξιοποίηση των σχολικών χώρων και των γυμναστηρίων της πόλης, με έλεγχο της χρήσης και τη θέσπιση κανόνων.
* Δημιουργία Ψηφιακού Δημαρχείου για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
* Οριστική ματαίωση επενδύσεων τύπου MALL στην Ακαδημία Πλάτωνος και λήψη των απαραίτητων μέτρων για τη στήριξη των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών.
* Τα πλεονάσματα του Δήμου να διατεθούν για τη στήριξη όσων έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Ουσιαστική στήριξη των κοινωνικών παντοπωλείων και όλων των δομών αλληλεγγύης. Επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες με ευθύνη του Δήμου και με κοινωνικά κριτήρια
* Δομή πληροφόρησης και νομικής υποστήριξης των πολιτών (για δάνεια, πλειστηριασμούς, προβλήματα με τράπεζες).
* Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες, το δημόσιο και το Δήμο μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.
* Προβολή και κίνητρα τόνωσης της τοπικής αγοράς με μόνιμες θέσεις εργασίας.
* Στελέχωση όλων των υπηρεσιών του Δήμου με διαδικασίες ΑΣΕΠ για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών στην καθαριότητα, τις τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες.
* Μεταφορά όλων των υπηρεσιών του Δήμου στο νέο Δημαρχείο και αξιοποίηση του ΚΥΒΕ για τους επαγγελματοβιοτέχνες, τα τοπικά σωματεία και τις αυτοδιοικητικές κινήσεις.
* Δημιουργία θεάτρου και μουσικής σκηνής για την κάλυψη πολύπλευρων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.
* Καθιέρωση πολιτιστικού φεστιβάλ στο Θέατρο του Φοίνικα και αναβάθμιση των καλλιτεχνικών δρώμενων με ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ανάδειξη και προβολή νέων καλλιτεχνών.
* Αναβάθμιση της λειτουργίας των ΚΕΦΙ με διεύρυνση των παροχών υπηρεσιών και σε άνεργους ενήλικες συμπολίτες μας.
* Αποτροπή της συγκέντρωσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Σ.Βενιζέλου και Κ.Βάρναλη- εξέλιξη που θα επιβαρύνει περαιτέρω την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Μετατροπή του Περιστερίου από πόλη διασκέδασης σε πόλη ψυχαγωγίας και πολιτισμού.
 

Διεκδικούμε την πόλη που μας αξίζει

Τηλ: 6987703320
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
f:@rizospastikiprotovouliaperisteriou