Του Αντ. Δεωνά :

Ουραγός στο θέμα φροντίδας των αδέσποτων ζώων ο Δήμος Περιστερίου.

Ο πολιτισμός κάποιου, φαίνεται από το πώς συμπεριφέρεται στους αδύναμους συνανθρώπους του και στα ζώα. Απ’ ότι φαίνεται στο Δήμο Περιστερίου, υπάρχει έλλειψη πολιτισμού. Μάλλον έχουν μπερδέψει λίγο τα πράγματα και πιστεύουν πως μοντερνισμός και πολιτισμός είναι το ίδιο και το αυτό. Κάποιος πρέπει να τους υποδείξει την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στο φαίνεσθαι και στον πολιτισμό. Είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Ας το κατανοήσουν επιτέλους.

Σε μια πόλη που εφαρμόζεται καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, που κλείνουν τα πάντα και τα’ αδέσποτα κυκλοφορούν μόνα κι έρημα στους δρόμους της, κάποιος πρέπει να δείξει λίγη ευαισθησία και να φροντίσει και γι’ αυτά.

*Αν δεν το κάνει ο δήμος, ποιος θα πρέπει να το κάνει;

*Να σπάσουν τα μέτρα απαγόρευσης οι πολίτες και να βγουν στους δρόμους για να φροντίσουν τα αδέσποτα;

*Που είναι τα φιλοζωικά αισθήματα των τοπικών αρχόντων στο Περιστέρι;

Θα έπρεπε από την πρώτη μέρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο κ. Τάσος Θεοδωράκος, να έχει μεριμνήσει να υπάρχουν κάδοι με τροφή σε κεντρικά σημεία της πόλης, καθώς και πόσιμο νερό για τα ανήμπορα αδέσποτα σκυλιά και γατιά αυτού του τόπου.

Παρ' όλη την οικονομική επάρκεια του Δήμου όπως διατείνεται, φαίνεται δεν περισσεύει τίποτα για να ταϊστούν τα αδέσποτα της πόλης. Γεγονός είναι, ότι άλλοι Δήμοι με περιορισμένα έσοδα, έχουν μεριμνήσει έγκαιρα για τα αδέσποτα και δεν τα έχουν αφήσει στην τύχη τους.