Σύσκεψη με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με ομιλητή το Γιώργο Σιδέρη,

μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ΚΟ Περιστερίου του ΚΚΕ.

Ο Γιωργος Σιδέρης μεταξύ άλλων τόνισε "Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να επιτρέψει να συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, να τη βγάλει φτηνά η πολιτική που εξοντώνει ζωές. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσει σε όλες τις εργατικές λαϊκές γειτονιές του Περιστερίου. Να καταδικαστεί η αιτία που προκαλεί εγκλήματα και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πολιτική της «απελευθέρωση» της αγοράς με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, η εμπορευματοποίηση των συγκοινωνιών, ο τεμαχισμός του ΟΣΕ και η ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων κομματιών του, η τεράστια υποστελέχωση σε προσωπικό και οι τεράστιες ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας και υποδομές του κρατικού ΟΣΕ που υπηρέτησαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις (...)

Τα τερατουργήματα που λένε τα αστικά κόμματα ότι φταίει ο σταθμάρχης που ήταν δημόσιος υπάλληλος που ήταν αδιάφορος, που ήταν βύσμα του ενός ή του άλλου βουλευτή, που δεν είχε αξιολογηθεί γιατί δεν το επέτρεπαν οι συνδικαλιστικές “συντεχνίες” και άλλα τέτοια που προπαγανδίζει η ΝΔ και σιγοντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθουν ούτε αυτούς που τα λένε. Πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό γίνεται από αυτούς που κυβέρνησαν και ευθύνονται για πολλά τέτοια εγκλήματα. Οι συγκλονιστικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και στο Περιστέρι δείχνουν ότι ο λαός μας σωστά ενοχοποιεί το κέρδος, τις ιδιωτικοποιήσεις, το εχθρικό αστικό κράτος, που χρόνια τώρα ότι σχετίζεται με την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια το θεωρεί περιττό κόστος (...)

Ας σκεφτεί ο καθένας όλη την τετραετία που πέρασε. Πότε άλλαξε κάτι προς το καλύτερο και με ποιους πλάι-πλάι; Με τους κομμουνιστές ή με όσους έλεγαν «θα λογαριαστούμε μετά» και πρότειναν στην κυβέρνηση «υπουργούς κοινής αποδοχής» στην πανδημία; Με τους κομμουνιστές εργάτες μπροστά στα σωματεία ή με όσους έλεγαν ότι οι αγώνες και οι απεργίες δεν αλλάζουν τα πράγματα και ψήφιζαν πάνω από τις μισές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη; Με την αντιφασιστική δράση του λαού και των κομμουνιστών ή με αυτούς που καλλιεργούσαν αυταπάτες μετά τη δίκη της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. ότι ο φασισμός «ηττήθηκε», κρατούσαν ίσες αποστάσεις και έκαναν συναντήσεις με φασίστες απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων;

Με τα άδεια έδρανα των βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή ή με όσους χειροκρότησαν τους ΝΑΤΟικούς και τους ναζί του τάγματος Αζόφ; Με τους βουλευτές και μέλη του ΚΚΕ ή με τους Πάτσηδες και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι επανάσταση και πρέπει να γίνονται σε όλα τα ευνομούμενα κράτη; (...) “Όλοι όσοι κυβέρνησαν φταίνε” λέει ο Μητσοτάκης και απαντάνε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως το δικό τους κόμμα “φταίει πιο λίγο” και δεν πρέπει “να αναζητηθούν οι ευθύνες από την εποχή του Καποδίστρια”. Επειδή όλοι αυτοί, όποια πολιτική ευθύνη αναλαμβάνουν το κάνουν για να αναποδογυρισουν πάλι την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω ας αναλάβει και ο λαός τη δική του πολιτική ευθύνη. 

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι αυτής της πολιτικής δηλαδή η ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, το εχθρικό για το λαό κράτος τους και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. 

Με το ΚΚΕ λοιπόν στον αγώνα και τις εκλογές για να τιμωρηθούν οι πολιτικές που φταίνε για δεκάδες θανάτους νέων ανθρώπων, για εκατομμύρια θανάτους ονείρων της νεολαίας".