Του Κρικόρ Τσακιτζιάν :

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της κρίσης που προκάλεσε στην οικονομία της χώρας ο κορωνοϊός, έσπευσε να πάρει μέτρα ανακούφισης για τους πολίτες

και τις επιχειρήσεις. Από αυτή την κίνηση παραδειγματίστηκαν πολλοί δήμοι κι αποφάσισαν να πράξουν κι εκείνοι κάτι ανάλογο. Δηλαδή να μη πληρώσουν δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις στην πόλη τους για το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές.

Αυτό το έπραξαν, όχι μόνο δήμοι με ανθηρά οικονομικά, αλλά και δήμοι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα όπως για παράδειγμα αυτά που κληρονόμησε ο δήμος Αγίων Αναργύρων από την προηγούμενη διοίκηση. Κι όμως αποφάσισε οι καταστηματάρχες της πόλης των Αγίων Αναργύρων – Καματερού, για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές, να μην πληρώσουν δημοτικά τέλη. Είναι ένα μέτρο ανακούφισης των μικρομεσαίων που πλήττονται άγρια από αυτή την κρίση. Στο Περιστέρι της οικονομικής ευμάρειας, όπως διατείνεται η διοίκηση του δήμου, δεν πάρθηκε καμία τέτοια απόφαση.

Μήπως γιατί δεν το σκέφτηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ή ο δήμαρχος; Μήπως γιατί δεν θέλουν να επηρεάσουν τους δείκτες οικονομικής ανάπτυξης του δήμου; Και οι δημότες; Που είναι οι δημότες γι’ αυτό το δήμο; Έχουν μεγαλύτερη αξία οι δείκτες απ’ ότι οι δημότες αυτής της πόλης; Αυτό μένει να μας το απαντήσουν ο κ. Παχατουρίδης και οι συνεργάτες του. Μέχρι αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει αναφερθεί το παραμικρό για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ούτε καν έχει μπει στην ημερήσια διάταξη για το δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 26 Μαρτίου. Οψόμεθα!