Στις 23.11.2018 η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πετρούπολης σε ανακοίνωσή της ισχυρίζεται, ότι εξαιρείται η Πετρούπολη από την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής

για 2η χρονιά. Eάν δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα, θα προκαλούσε από μεριά μας ειρωνικά χαμόγελα η λογική της Δημοτικής μας Αρχής που ισχυρίζεται ότι η κεντρική διοίκηση θέσπισε ένα νόμο πανελλαδικής εφαρμογής όμως αποκλείει το Δήμο μας.

Θέλουμε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις δίκαια αιτήματα, χωρίς αγκυλώσεις ,για το καλό της πόλης, αλλά να μην οδηγούμαστε και στον εκμαυλισμό της κοινής λογικής και έτσι να χάνουμε την όποια σοβαρότητά μας. Τα ίδια είδαμε πρόσφατα και με τα σχολικά γεύματα. Ενώ το Μάιο έπρεπε να είχε προχωρήσει η Δημοτική Αρχή σε όλες τις ενέργειες ώστε να ενταχθούν και τα δημοτικά μας σχολεία, βρέθηκε να καταγγέλλει, τον Οκτώβριο, τα συναρμόδια Υπουργεία για εξαίρεση της Πετρούπολης.

Στους όμορους δήμους παρέχονται σχολικά γεύματα, με το προβλεπόμενο σύνολο καθημερινών γευμάτων να ανέρχεται σε 6.554 στα σχολεία της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας κατά το σχολ. έτος 2018 – 2019. Ο Δήμος μας απλά κυκλοφόρησε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την εξαίρεσή του. & εξακολουθούμε να μην κάνουμε πίσω από την πάγια διεκδίκησή μας για την ένταξη στο πρόγραμμα “ Σχολικά Γεύματα “ όλου του μαθητικού δυναμικού των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.>> Αλλιώς ή όλα ή τίποτα;

Όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι πανελλαδικά 153.000 σχολικά γεύματα καθημερινά αποτελούν μια πραγματικότητα τα οποία θα αυξηθούν άμεσα καθώς περιλήφθηκαν πρόσφατα και τα εσπερινά. Στους όμορους Δήμους μας έχει διασφαλιστεί ότι ΟΛΑ τα προνήπιά τους την επόμενη σχολική χρονιά θα φοιτήσουν σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Ο Δήμος μας κυκλοφόρησε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την εξαίρεσή του με την επισήμανση ότι : «Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για την υλοποίηση της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στην πόλη μας.»

Η πλήρης αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν οι κτιριακές υποδομές ώστε να εφαρμοστεί και στο δήμο μας η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Όμως σε 26 Δήμους όλης της  χώρας θα τοποθετηθούν άμεσα 95 αίθουσες διδασκαλίας ελαφράς λυόμενης προκατασκευής ( με χώρους υγιεινής και τον πλήρη εξοπλισμό τους) Η Πετρούπολη δεν έχει αιτηθεί. Ενδεικτικά στην περιοχή μας έχουν ήδη τοποθετηθεί καινούργιες αίθουσες στο 5ο Νηπιαγωγείο και στο 9ο Νηπιαγωγείο Καματερού.

Στο γειτονικό Ίλιον θα παραληφθούν 2 αίθουσες τις επόμενες ημέρες. Η επίκληση της υποχρηματοδότησης και της κυβερνητικής πολιτικής αφήνει αναπάντητο το ερώτημα : Ειδικά η Πετρούπολη έχει μπει σε καθεστώς εξαίρεσης και διακρίσεων σε σχέση με τους όμορους δήμους;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Αλλιώς θα είχε αποκλειστεί και από το πρόγραμμα Φιλόδημος του ΥΠΕΣ για τις παιδικές χαρές, τα σχολεία κτλ, το Πράσινο Ταμείο πάλι για παιδικές χαρές και το σχέδιο Βιώσιμος Αστικής Κινητικότητας, τις Τοπικές Μονάδες στην Υγεία, το Κέντρο Κοινότητας στην Πρόνοια κλπ. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους, ας δούμε κατάματα τα προβλήματα, τις δυνατότητες, τα όποια αδιέξοδα και να τα υπερβούμε για το καλό της πόλης.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. Ούτε ήταν τυχαίο που ο δήμος μας ήταν από τους ελάχιστους που είχαν μέχρι πρότινος διπλοβάρδια σε σχολεία του. Εμείς επιμένουμε: Κάθε δήμος οφείλει να ιεραρχεί τις ανάγκες και να διεκδικεί επίμονα και τεκμηριωμένα χωρίς μικροπαραταξιακές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Η στείρα αντιπολίτευση και η βιομηχανία ψηφισμάτων μπορεί να αποφέρει εκλογικά οφέλη όμως καταδικάζει την πόλη σε διαρκή στασιμότητα και καθυστέρηση.