Δελτίο τύπου

Η πρόσφατη δημοσίευση της ιστοσελίδας, «pitsounicity.gr» (ΕΔΩ) αναφορικά με την ανάθεση στην εταιρεία “CROWDPOLICY” εργασίας του δήμου με αντικείμενο

  συνολικής αξίας 24.676,00€ «Την Προμήθεια Λογισμικού Προγράμματος για τον σχεδιασμό και υλοποίηση υπηρεσιών σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση  και την ενσωμάτωση τους στην διαδικτυακή πύλη» έρχεται να προκαλέσει ποικίλλα ερωτήματα στην κοινή γνώμη του Χαιδαρίου σε μια περίοδο που η σημερινή δημοτική αρχή μίλαγε για τραγική οικονομική κατάσταση που παρέλαβε και για την ανάγκη διαφάνειας.

* Ο λόγος πολύ ευαισθητος μιας και η εταιρεία «CROWDPOLICY» είναι η εταιρεία που δημιούργησε και συντηρεί την προσωπική ιστοσελίδα (www.diniakos.gr) του σημερινού δημάρχου.

* Με απλά λόγια , η εταιρεία που κατασκεύασε το site του Βαγγέλη Ντηνιακού  ανέλαβε να συντηρήσει και να επισκεύασει το λογισμικό του δήμου με αντίτιμο 24.676,00€ (!).

* Αλήθεια, τι παράδειγμα δίνει η δημοτική αρχή Ντηνιακού  που ήρθε με σημαία την διαφάνεια και την κάθαρση, όταν αναθέτει απευθείας εργασία περίπου 25.000€ (στο ανώτατο όριο πριν την ανάγκη διενέργειας διαγωνισμού)  σε έναν ουσιαστικά, προεκλογικό συνεργάτη ;

* Τι θα απάντησει στο εύλογο ερώτημα ενος απλού πολίτη που θα κάνει λόγο για προεξοφλημένο “γραμμάτιο” ;

* Τι είδους λογισμικό είναι αυτό που θα στοιχίσει στον δήμο 24.676,00€;

* Μήπως η “CROWDPOLICY” είναι η ίδια εταιρεία που κατασκεύασε και την ιστοσελίδα www.haidari-agenda.gr που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον  τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως εργαλείο καθημερινής αντιπολίτευσης και προβολής  του Βαγγέλη Ντηνιακού;

* Και εάν ναι, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι ακόμη στον «αέρα»;

* Μήπως ο πολιτικός «λογαριασμός» ήταν « ανοιχτός» και στέλνεται τώρα στους δημότες;

* Εάν  επαληθευτεί, οτι μετά την κατασκευή του προσωπικού ιστότοπου του σημερινού δημάρχου και το www.haidari-agenda.gr έχει δημιουργηθεί απο την εταιρεία “CROWDPOLICY” τότε  μιλάμε για έναν πολύ στενό συνεργάτη, με στρατηγική συμβολή στον προεκλογικό αγώνα της παράταξης «ΧΑΙΔΑΡΙ ΞΑΝΑ» που συνέβαλε καθοριστικά στην κατάκτηση της πολυπόθητης καρέκλας.

* Όπως, γίνεται κατανοητό απο τον κάθε Χαιδαριώτη, το παραπάνω ζήτημα συνιστά σκανδαλώδη μεταχείριση προμηθευτή ενώ ταυτόχρονα περνά το μήνυμα οτι για την σημερινή διοίκηση προτεραιότητα έχουν οι φίλοι, οι γνωστοί και οι ημέτεροι.

* Το τελευταίο αποκτά  ιδιαίτερη αξία για μια παράταξη που ήρθε στην δημαρχία της πόλης με κυρίαρχο αίτημα απο την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της, την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για όλες τις προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις εκτός από την εικοσαετία του Κυριάκου Ντηνιακού.  Όμως, το παραπάνω κρουσμα δεν ήταν το πρώτο και από τι δείχνουν τα πράγματα  δεν θα είναι το τελευταίο.

* Μετά την πρώτη περιπετειώδη απόπειρα ανάθεσης  της αποκομιδής απορριμμάτων για τα μπάζα που αναγκάστηκε να ανακαλέσει η διοίκηση Ντηνιακού κάτω απο την κατακραυγή σύσσωμης της αντιπολίτευσης, την πρόσληψη  ειδικού συνεργάτη του κ.Κρικρή για την προώθηση του εθελοντισμού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ενώ φέρεται να έχει εταιρεία ψηφιακών υπηρεσιών  την Social Experience και υπάρχει ζήτημα με το ασυμβίβαστο μεταξύ του ελεύθερου επαγγελματία και ειδικού συμβούλου)  την ώρα που ο ίδιος δήμαρχος μίλαγε σε εφημερίδες και τηλεοράσεις για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμής του δήμου και για υπερβολικές υπερωρίες των εργαζομένων, την στελέχωση των θέσεων ειδικών συμβούλων από αποτυχόντες υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της συμπολιτευομενης παράταξης, την μισθολογική αναβάθμιση ενός ακόμη αποτυχόντα υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, του σημερινού αντιπροέδρου της Κ.Ε.Δ.Χ. (ενω μέχρι σήμερα αμείβοταν ο πρόεδρος και όχι ο αντιπρόεδρος) και τώρα η απευθείας ανάθεση σε έναν πολύτιμο, προεκλογικό συνεργάτη δημιουργούν την αίσθηση οτι δεν μιλάμε για μια άπειρη διοίκηση αλλά για μια δημοτική αρχή έμπειρη στα ρουσφέτια και στην τακτοποίηση πολιτικών «εκκρεμοτήτων» της προεκλογικής περιόδου. 

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες φρόντισε να καταρρίψει τους «μύθους» που έχτισε όλο αυτά τα χρόνια απο την «ασφάλεια» της αντιπολίτευσης και να θυμίσει στους Χαϊδαριώτες εναν δήμαρχο βγαλμένο απο τις πιο σκοτεινές εποχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, τότε που κυριαρχούσαν οι μαυρογυαλούροι. 

Δυστυχώς, μέρα με την μέρα, επιβεβαιώνεται  η εκτίμηση μας οτι ο σημερινός δήμαρχος δεν είναι ανεξάρτητος αλλά απόλυτα  ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ απο δεσμεύσεις και συμφέροντα της προεκλογικής περιόδου. 

Σε μια ακόμη τρανταχτή  περίπτωση, η δημοτική αρχή Ντηνιακού δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, φιλική στους λίγους και γνωστούς απο παλιά και αλλαζονική στους πολλούς και αδύναμους. 

Είναι ολοφάνερο οτι βρισκόμαστε πλέον μπροστά στην εγκαθίδρυση ενός προσωπικού «στρατού» του Βαγγέλη Ντηνιακού σε καίρια πόστα του δήμου  προκειμένου να πετύχει την άλωση του τοπικού  σκηνικού και να αποκρύψει το "βόλεμα" των δικών τους "παιδιών". 

Οι πρακτικές αυτές δίνουν την εντύπωση στον φορολογούμενο Χαϊδαριώτη ότι "Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει."  "Το Χαϊδάρι Ψηλά!" αναμένει τις άμεσες εξηγήσεις του δήμαρχου. 

Γιατί όπως έλεγαν και οι ρωμαίοι "η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια." 

Υ.Γ. 1 Παρακάτω ακολουθεί και σχετική φωτογραφία που φαίνεται ότι και το www.haidari-agenda.gr έχει κατασκευαστεί από την   “CROWDPOLICY” ..

Απόστολος Θεοφίλης

Επικεφαλής Παράταξης

«Το Χαϊδάρι Ψηλά»