Επιστολή του Αθλητικού Όμιλου Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό την πλήρη ενημέρωση,

τα πραγματικά γεγονότα όπως έχουν συμβεί, αλλά και τις θέσεις του Συλλόγου αναλυτικά για να έχουν πλήρη γνώση οι Δημοτικοί Σύμβουλιοι και οι Χαϊδαριώτες. Μια καυτή επιστολή όπου δείχνει καθαρά και χωρίς περιστροφές, ποιοι είναι οι πραγματικοί «εχθροί» και ποιοι πραγματικά υπονομεύουν με τις ενέργειές τους, τον αθλητισμό και τα συμφέροντα του Δήμου Χαϊδαρίου.

Προς: Δημοτικό Συμβούλιο

Αξιότιμη κ. Δημοτική Σύμβουλε/Αξιότιμε κ. Δημοτικέ Σύμβουλε,

Η παρούσα επιστολή μας έχει ως σκοπό να έχετε πλήρη και σαφή εικόνα για τις θέσεις του Συλλόγου μας, έστω και καθυστερημένα (καθώς έχει ήδη διαμορφωθεί και παγιωθεί μία εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση για τον Σύλλογό μας, ερήμην του Συμβουλίου σας) για το τόσο σημαντικό θέμα που σίγουρα γνωρίζετε. Ο Σύλλογός μας κατασκεύασε με δικές του δαπάνες τα «μπλε γήπεδα» πριν από 12 έτη, κατόπιν σχετικής συνεννόησης– Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της τότε Δημοτικής Αρχής. Έκτοτε, χρησιμοποιεί τα γήπεδα αδιαλείπτως, με την σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και την υποστήριξη όλων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, οι οποίες όχι μόνο δεν τον παρεμπόδισαν στο έργο του, αλλά και συνέδραμαν ουσιαστικά στην καθιέρωση και ανάδειξή του σε έναν από τους κορυφαίους Συλλόγους τένις στην χώρα μας. Ο ΑΟΑΧ είναι ο μοναδικός επίσημος Σύλλογος (αναγνωρισμένος από την Ομοσπονδία) στην πόλη μας. Κατά τα τελευταία χρόνια, με σκληρή καθημερινή δουλειά, έχει αναδείξει πολύ σημαντικούς αθλητές που σταθερά κατατάσσονται μεταξύ των πρώτων στην χώρα μας και έχουν επιτύχει σημαντικές διακρίσεις ακόμα και στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις κατηγορίες των juniors (U12, U14, U16 και U18), όπου, ακόμη και σήμερα, δικά μας παιδιά, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της πανελλήνιας κατάταξης. Στην παρούσα, επισυνάπτουμε έγγραφο με ορισμένες, ενδεικτικές, διακρίσεις του Συλλόγου (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1). Δυστυχώς, ήδη από την εκλογή του, ο Δήμαρχος κ. Ντηνιακός έχει αποδυθεί σε έναν ανηλεή αγώνα εξόντωσής μας, για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, και με το πρόσχημα της χρήσης των γηπέδων από όλους τους δημότες.

Ο όρος «πρόσχημα» δεν είναι τυχαίος: Για τους δημότες, υπάρχουν 4 γήπεδα πλησίον των «μπλε γηπέδων», τα οποία, κατά την κοινή λογική είναι αρκετά μέχρι σήμερα για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών. Παρ’ όλ’ αυτά, ο κ. Δήμαρχος φρόντισε, αμέσως μετά την εκλογή του και με την συνδρομή της αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Μπέλα, να οδηγήσει στην «έξωση» τα 70 παιδάκια του προ-αγωνιστικού τμήματος από το γήπεδο Γ και ένας προπονητής να χάσει τη δουλειά του. Αυτή τη στιγμή, το γήπεδο έχει αφεθεί στην τύχη του και «ρημάζει», τα δε 70 παιδάκια προσπαθούν να «βολευτούν» και αυτά στα «μπλε γήπεδα», στα οποία, ούτως ή άλλως, οι ώρες που μας διαθέτει ο Δήμος κατόπιν εντολής του κ. Ντηνιακού είναι ανεπαρκείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συμμετοχή δύο αθλητών μας σε Ευρωπαϊκό τουρνουά τις επόμενες εβδομάδες και η αδυναμία προετοιμασίας τους, δεδομένων των συνθηκών. Έκτοτε, ο κ. Δήμαρχος και η κ. Μπέλα, με προφορικές εντολές (και όχι με απόφαση του Συμβουλίου σας, όπως θα έπρεπε), έσπασαν τα υπάρχοντα λουκέτα, άλλαξαν αυθαίρετα τις κλειδαριές, ανακοίνωσαν στον κόσμο ότι τα γήπεδα θα χρησιμοποιούνται από δημότες και μας «έκαναν την χάρη» να μας αφήσουν κάποιες ώρες, στις οποίες μπορεί οριακά να «στριμωχθεί» το πρόγραμμα των παιδιών του αγωνιστικού τμήματος. Οι μέθοδοι που ακολουθήθηκαν είναι λίγο-πολύ γνωστές σε όλους σας. Παντελώς άγνωστο είναι και το μέλλον. Ο κ. Δήμαρχος υπόσχεται προφορικά ότι δεν «θα πειράξει» τα παιδιά του αγωνιστικού τμήματος (τα ίδια υποσχόταν και για τα 70 παιδιά του προαγωνιστικού, πριν τα διώξει εντελώς) και ασφαλώς δεν αναλαμβάνει καμία έγγραφη δέσμευση. Και ο Σεπτέμβριος (όπου θα ξεκινήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς) είναι κοντά……… Αδυνατούμε να θυμηθούμε ακόμα και στο μακρινό παρελθόν άλλη τέτοια περίπτωση που Δήμος «κυνηγάει» με τέτοιο πάθος ένα Αθλητικό Σύλλογο που, μέσα από τις διακρίσεις των αθλητών του (και, κυρίως, των πολύ νεαρών) έχει αναδείξει στο Πανελλήνιο και τον ίδιο τον Δήμο.

Πρέπει να είναι η μοναδική περίπτωση που Δήμαρχος, προεκλογικά, εμφανιζόταν κάθε χρόνο στην ετήσια γιορτή του Συλλόγου και στην δημόσια ομιλία του εξέφραζε πάντα την στήριξή του και υποσχόταν την συνδρομή του στην περαιτέρω ανάδειξή του, και, μετά την εκλογή του, αγωνίζεται με τέτοιο ζήλο, για τον αφανισμό του. Και, επαναλαμβάνουμε, χωρίς απόφαση (και ούτε καν ενημέρωση) του Δημοτικού Συμβουλίου. Χωρίς κάποια έγγραφη απόφαση ή Διοικητική Πράξη. Μόνο με προφορικές εντολές. Και με συμπεριφορές ακραίες και πρωτόγνωρες. Είναι γνωστό, ασφαλώς, σε όλους σας, το περιστατικό που έλαβε χώρα 3 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, όταν με προφορική εντολή, έφτασε στα γήπεδα ισχυρή αστυνομική δύναμη (με δύο περιπολικά και δύο μοτοσυκλέτες της ομάδα Ζ – συνολικά 8 αστυνομικοί) για να βγάλουν έξω τους αθλούμενους.

Μάλιστα, επελέγη η επέμβαση της αστυνομικής δύναμης να γίνει την ώρα που είχαν προπόνηση τα παιδάκια του προαγωνιστικού τμήματος (αυτά που είχαν «διωχθεί» από το γήπεδο Γ), ηλικίας 7 και 8 ετών. Το γεγονός έγινε άμεσα αντιληπτό από δημοσιογράφους που κατέφθασαν στο σημείο (σε αντίθεση με τον κ. Δήμαρχο που αναζητείτο επί ματαίω από τους αστυνομικούς για να βρεθεί μια λύση) και, ασφαλώς, οι φωτογραφίες των μικρών παιδιών που αθλούνταν, με φόντο… την ισχυρή αστυνομική δύναμη, αναρτήθηκαν παντού και εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την πόλη μας. Σε όλα αυτά, ο κ. Δήμαρχος και η κ. Μπέλα, επιχειρούν να υποβαθμίσουν το γεγονός, αναφέροντας ότι οι προσπάθειές μας να συνεχίσουμε την απρόσκοπτη χρήση των γηπέδων σχετίζονται μόνο με οικονομικά συμφέροντα του Συλλόγου και προσωπικές – πολιτικές φιλοδοξίες της Προέδρου μας.

Η καλύτερη απάντηση σε αυτόν τον επαίσχυντο ισχυρισμό και που αποτυπώνει την αγωνία δεκάδων παιδιών και των οικογενειών τους, είναι η επιστολή που είχαν υπογράψει και καταθέσει στις 21 Δεκεμβρίου 2020 (αρ. πρωτ. 23611) στον Δήμο 151 γονείς (στην συντριπτική τους πλειοψηφία δημότες Χαϊδαρίου) των παιδιών του αγωνιστικού και προαγωνιστικού τμήματος. Στην επιστολή αυτή, εξέφραζαν την εύλογη ανησυχία τους για την κατάσταση, εξέθεταν το πρόβλημα σε όλη του την έκταση και αναζητούσαν λύση. Ο κ. Δήμαρχος αγνόησε επιδεικτικά αυτούς τους γονείς, δεν απάντησε ποτέ και δεν επεδίωξε στοιχειωδώς μία συνάντηση με κάποιους από αυτούς για να τους καθησυχάσει. Τους αγνόησε παντελώς! Ως απάντηση («ισχύος»;), την ακριβώς επόμενη ημέρα (22 Δεκεμβρίου), έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις να βγάλουν από τα γήπεδα τα παιδάκια (των ίδιων γονιών που είχαν στείλει την επιστολή). Δεν είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε την εν λόγω επιστολή και το περιεχόμενό της. Για την περίπτωση όμως, που δεν έχετε λάβει γνώση, σας την επισυνάπτουμε με την παρούσα, όπως κατατέθηκε, με τις υπογραφές των 151 γονέων (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2).

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι ακόμα πιο ανησυχητικά: Ο Σύλλογός μας, όταν διαπίστωσε ότι ο Δήμος αρνείται να του γνωστοποιήσει τα νομιμοποιητικά στοιχεία, τα οποία επιμόνως και εγγράφως ζητούσαμε, απευθύνθηκε εγγράφως τον Ιανουάριο στον αρχικό ιδιοκτήτη – Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για να μπορέσουμε και εμείς σαν σύλλογος να διαπιστώσουμε ποια είναι η ακριβή κατάσταση που ισχύει την δεδομένη χρονική στιγμή, ενημερωθήκαμε ότι τα «μπλε γήπεδα» και κάποιος ευρύτερος χώρος ΔΕΝ ανήκουν στον Δήμο όπως πιστεύαμε αλλά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τα γήπεδα σαν Σύλλογος έπρεπε να υποβάλλουμε αίτηση, κάτι το οποίο και πράξαμε για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Συλλόγου και των αθλητών/τριών μας. Πριν από μερικές ημέρες, λάβαμε την συνημμένη απάντηση (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3), την οποία, επίσης είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε, λόγω και της έκτασης που έχει λάβει το θέμα στον Τύπο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το Υπουργείο ρητώς αναφέρει:

* Ότι η εγγραφή στο Εθνικό Κτηματολόγιο από τον Δήμο, στην κυριότητά του, είναι εσφαλμένη και έχει γίνει χωρίς το Υπουργείο να έχει μεταβιβάσει (ή με άλλο τρόπο παραχωρήσει) την επίμαχη έκταση στον Δήμο.

* Ότι το Υπουργείο έχει απευθυνθεί επανειλημμένως εγγράφως στον Δήμο να διορθώσει την εσφαλμένη εγγραφή, χωρίς καμία ανταπόκριση (το γνωρίζετε;)

* Ότι το Υπουργείο ενημέρωσε και προφορικώς τον κ. Δήμαρχο σε συνάντηση που έλαβε χώρα στις 5 Φεβρουαρίου, επίσης χωρίς καμία ανταπόκριση (το γνωρίζετε;)

* Ότι οι ενέργειες σε βάρος του Συλλόγου μας δεν είναι νόμιμες, καθώς ο Δήμος δεν είναι ιδιοκτήτης της επίμαχης έκτασης.

Τα ανωτέρω, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στην ομιλία του από το Βήμα της Βουλής. Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην εσφαλμένη εγγραφή και χρησιμοποίησε τον όρο «καταπάτηση». Όλα αυτά δε, σε συζήτηση που έλαβε χώρα, μετά από ερώτημα που έθεσε ο Βουλευτής κ. Αρσένης για την παραχώρηση της επίμαχης έκτασης που είναι υπό συζήτηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Υπουργός, το Υπουργείο έχει θέσει 8 προϋποθέσεις, τις οποίες, μάλιστα ανέφερε μία προς μία (μία εκ των οποίων είναι η διόρθωση από τον Δήμο της εσφαλμένης εγγραφής στο Κτηματολόγιο), για να παραχωρήσει την έκταση. Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν, να συζητείται ακόμα μέχρι και σήμερα στην Βουλή υπό ποιες προϋποθέσεις ΘΑ μεταβιβάσει το Υπουργείο την έκταση στον Δήμο και ο Δήμος να την έχει ήδη δηλώσει ως ιδιοκτησία του στο Εθνικό Κτηματολόγιο;

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Δήμαρχος μας έχει «αποβάλει» (τις περισσότερες ώρες της εβδομάδας) από τα μπλε γήπεδα:

* Χωρίς ο Δήμος να είναι ιδιοκτήτης (όπως φωνάζουμε τόσο καιρό) της έκτασης των μπλε γηπέδων, αφού δεν του έχει μεταβιβαστεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

* Χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

* Χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης νόμιμης διαδικασίας (πρωτόκολλο κτλ)

* Μόνο με προφορικές εντολές του κ. Ντηνιακού ή της κ. Μπέλα.

* Με αυθαίρετες ενέργειες, όπως το σπάσιμο των λουκέτων, η αλλαγή των κλειδαριών, η αποστολή αστυνομικής δύναμης, Δελτία Τύπου που βρίθουν ανακριβειών κτλ.

* Κυρίως, όμως, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος για όλα αυτά, μετά από 12 έτη αγαστής συνεργασίας Υπουργείου, Δήμου και Συλλόγου., με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στις προπονήσεις των παιδιών του Συλλόγου, αφού προσπαθούμε σε λίγες ώρες, να «στριμώξουμε» τις καθημερινές προπονήσεις 150 και πλέον παιδιών.

Είναι πλέον «ηλίου φαεινότερον» ότι την αποκλειστική ευθύνη για την δυσμενή εξέλιξη για την δημοτική περιουσία την έχει ο Δήμαρχος και η συνεργάτιδα του Αντιδήμαρχος, που με τις αδικαιολόγητες εμμονές , την αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά τους οδήγησαν την κατάσταση σε αυτό το σημείο. Κλείνοντας την παρούσα, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι για τον Σύλλογο μας δεν τίθεται ζήτημα ιδιοποίησης και πολύ περισσότερο ιδιωτικοποίησης των συγκεκριμένων γηπέδων όπως, για ευνόητους λόγους εντυπωσιασμού, έλλειψης ουσιαστικών επιχειρημάτων και αποποίησης των τεραστιων ευθυνών του , αναφέρει συνεχώς ο κ. Δήμαρχος.

Και εμείς ελπίζουμε η έκταση να μεταβιβασθεί στον Δήμο και να έχουμε πλέον να συνεργαστούμε μόνο με τον Δήμο και τους ανθρώπους του. Και εμείς (ίσως περισσότερο από τον οποιονδήποτε) ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε για την πρόοδο του αθλητισμού και ειδικά των παιδιών μας. Δεν θέλουμε να αντιπαρατεθούμε με τον Δήμο. Θέλουμε τον Δήμο συνεργάτη και αρωγό στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων μας, των αθλητών μας και των οικογενειών τους, είμαστε Χαϊδαριώτες. Όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Σύλλογό μας και τα παιδιά μας απροστάτευτα, πολύ περισσότερο από παράτυπες – αυθαίρετες διαδικασίες που κανέναν δεν ωφελούν. Φρονούμε ότι ο Δήμος μας, με την συμβολή του καθενός από εσάς, θα πρέπει να αποκαταστήσει την ομαλότητα και τη δικαιοσύνη και να συνδράμει στην απρόσκοπτη λειτουργία και ευημερία ενός Συλλόγου που έχει να επιδείξει τεράστια προσφορά στην αθλητική και πολιτιστική ζωή της πόλης μας.

Σας δηλώνουμε και με την παρούσα είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο για το οποιοδήποτε ζήτημα, αλλά και για να συνδράμουμε και εμείς, στο μέτρο που μπορούμε να συνεισφέρουμε, στην μεταβίβαση της επίμαχης έκτασης στον Δήμο, διασφαλίζοντας πρωτίστως τα συμφέροντα των εκατοντάδων αθλητών/τριών μας κάτι που, είμαστε βέβαιοι, ότι θα είναι προς το συμφέρον όλων.

Το Δ.Σ του ΑΟΑΧ