Από την Εξαπάτηση στην Παρανομία πέρασε η Δημοτική Αρχή για να μετατρέψει σε Χωματερή,

χώρο Απολύτου Προστασίας του Περιβάλλοντος!

Ως γνωστό, σε θέματα που αφορούν το Περιβάλλον, την Ανακύκλωση και την Διαχείριση των Απορριμμάτων, το «Pitsounicity.gr», έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερη ευαισθησία.

Με αποκλειστικό μας ρεπορτάζ είχαμε αποκαλύψει πώς η σημερινή διοίκηση του δήμου Χαϊδαρίου ετοιμαζόταν να δημιουργήσει έναν Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) σε χώρο που ποτέ δεν της άνηκε, προσπαθώντας να εξαπατήσει το δημοτικό Συμβούλιο της πόλης δίνοντας πρώτα πλαστά στοιχεία στο ίδιο το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Βρισκόμαστε στο 2020 όταν η διοίκηση Ντηνιακού εκμεταλλευόμενη συγκεκριμένο άρθρο νόμου ( 4759/2020, άρθρο 142) που αφορά την εγκατάσταση αστικών υποδομών κοινής ωφέλειας σε σημεία που λειτουργούν ήδη Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.), δηλώνει στο Υπουργείο περιβάλλοντος ότι λειτουργεί έναν ανύπαρκτο ΣΜΑ σε χώρο στον Σκαραμαγκά.

Γνωρίζοντας ότι δεν διέθετε ποτέ Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων η πόλη του Χαϊδαρίου, διαπιστώνουμε μέσα από τους χάρτες πως η διοίκηση του Δήμου έχει δηλώσει ένα οικόπεδο που βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από τον κεντρικό ΣΜΑ του ΕΔΣΝΑ της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό να εξαπατήσει το ίδιο το Υπουργείο και να πάρει παράνομα έγκριση!

Μετά από 2 χρόνια και αφού έχει μετατρέψει το οικόπεδο του Σκαραμαγκά (που ποτέ δεν του άνηκε) σε μίνι χωματερή, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου του 2022 επιχείρησε να φέρει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την «Έγκριση Τοπικού Ρυμοτομικού» με σκοπό να οριστούν οι όροι δόμησης του για να χρησιμοποιηθεί ως ΣΜΑ και Μεγάλο Πράσινο Σημείο!

Έχοντας λάβει όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι το υπόμνημα με τα θέματα της συζήτησης αντιδρούν αφού βλέπουν πως ποτέ η πόλη δεν διέθετε ΣΜΑ, πόσο μάλλον σε ένα χώρο, που ποτέ δεν της ανήκε!

Με τον φόβο του διασυρμού η διοίκηση απέσυρε το θέμα…

Λίγους μήνες αργότερα οι αποδείξεις για την έρευνα μας ήρθαν μέσω απάντησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που αναφέρει πως : «δεν εντοπίστηκε Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων η αίτημα/φάκελος για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της δραστηριότητας ΣΜΑ στο Δήμο Χαϊδαρίου» φανερώνοντας πώς η Δημοτική Αρχή Ντηνιακού ποτέ δεν πήρε έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων η την οποιαδήποτε άδεια για να χρησιμοποιεί τον χώρο ως σκουπιδότοπο, πόσο μάλλον για να τον μετατρέψει επίσημα σε ΣΜΑ.

Παρ' όλα αυτά, ακόμα και σήμερα, ο Δήμος Χαϊδαρίου, συνεχίζει να παρανομεί συνειδητά, αδιαφορώντας για τους νόμους και έχει μετατρέψει παράνομα τον συγκεκριμένο χώρο που δεν του ανήκει σε χωματερή αποθέτοντας εκεί διάφορα απόβλητα, ενίοτε τοξικά και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.

Το κερασάκι στην τούρτα που χρίζει παρέμβαση ανασταλτικού φορέα δεν είναι μόνο ότι η διοίκηση του δήμου δεν κατέχει τίτλους ιδιοκτησίας για τον χώρο που χρησιμοποιεί, είναι ότι αυτός τυγχάνει να βρίσκεται σε μια περιοχή απολύτου προστασίας του Όρους Αιγάλεω και να είναι ορισμένος ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους από το 1968!