Το Ε.ΣΥ.Ν (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών) αποτελεί φορέα που από τις αρχές του 1980 αναπτύσσει πολύμορφη δράση

μέσω των παραρτημάτων του σε όλη την Ελλάδα, στον χώρο της πρωτογενούς πρόληψης και διεξάγει διαρκή και αταλάντευτο αγώνα ενάντια στην τοξικοεξάρτηση.

Αναγνωρίζοντας τον αγώνα του τρίπτυχου: Πρόληψη -Απεξάρτηση-Κοινωνική Επανένταξη, αναδεικνύει τα κοινωνικά οικονομικά αίτια του πολυπαραγοντικού φαινομένου της ουσιοεξάρτησης και αξιοποιεί επιστημονικά στοιχεία για να καταδείξει τις καταστροφικές συνέπειες, στη συνείδηση κυρίως της νεολαίας, από τη νομιμοποίηση της λεγόμενης "φαρμακευτικής" κάνναβης και τη λειτουργία των "Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης".

Οι συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού, ιδιαίτερα κατά τις περιόδους της καραντίνας, επιδεινώνει τις αιτίες που οδηγούν στη χρήση και στην εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες.  Συνθήκες όπως η ανεργία, η οικονομική αβεβαιότητα, η κοινωνική απομόνωση, η μοναξιά, διευκολύνουν τη στροφή προς τις ουσίες με σκοπό τη φυγή από τις συνέπειες που δημιουργούν, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα στατιστικά στοιχεία που περισυλλέχτηκαν σχετικά με τις περιόδους της καραντίνας. Δεν είναι τυχαίο ότι η χρήση ναρκωτικών παρουσίασε αύξηση κατά τη διάρκεια των lockdown  σχεδόν σε όλες τις χώρες σε Ε.Ε. και Βόρεια Αμερική, ως  απάντηση στις ψυχολογικές και κοινωνικές τους επιπτώσεις. Η Ελλάδα δεν αποτέλεσε εξαίρεση καθώς αυξήθηκε η χρήση κοκαΐνης κι εξαπλασιάστηκε η χρήση αμφεταμινών. Σε τέτοιες συνθήκες, οι κυβερνήσεις των κρατών αυτών όχι μόνο δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης κι ενίσχυσης της πρόληψης και της θεραπείας αλλά διαφήμισαν τη νομιμοποίηση της κάνναβης ως μέσο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Σε αυτές τις συνθήκες η ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων παραμένει επιτακτική ανάγκη. Τα παραρτήματα Αιγάλεω και Χαϊδαρίου του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) καλούν όλους τους μαζικούς φορείς των περιοχών, κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να συμμετέχουν στη διαδικτυακή εκδήλωση και συζήτηση που διοργανώνουν, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 7μ.μ., με θέμα:

 

Οι επιπτώσεις απο την πανδημία του Covid-19 στη χρήση και εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες. Η άμεση ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης της πρόληψης και της θεραπείας.”

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom για την παρακολούθηση της εκδήλωσης δεν απαιτείται η εγγραφή και η εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής, αλλά μπορεί να γίνει online μέσω του παρακάτω link: https://us02web.zoom.us/j/9333076881?pwd=RDNEb0ZsQlpnaXJIREtKMzJZYXN1dz09

 

Αν σε κάποιους ζητηθεί εγκατάσταση της εφαρμογής έχουν τη δυνατότητα είτε να βάλουν απ ευθείας τον παραπάνω σύνδεσμο είτε να πατήσουν τους παρακάτω κωδικούς :

Meeting ID: 933 307 6881
Passcode: 48VxP2

Για περισσότερες πληροφορίες για τη σύνδεση μπορείτε να απευθυνθείτε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944905079 και 697468073