Η Παράταξη Ντηνιακού...«αδύναμος κρίκος» του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου

Αυτό που έγινε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου 31 Οκτωβρίου 2019, δεν έχει προηγούμενο και αποτελεί αν όχι παγκόσμια, ελληνική πρωτιά που μάλλον πρέπει να καταγραφεί και στα ρεκόρ Γκίνες. Ιστορικό προηγούμενο στα Αυτοδιοικητικά χρονικά, να αποχωρήσει η παράταξη της διοίκησης και να λαμβάνει απόφαση η Αντιπολίτευση! Ο λόγος, το θέμα συζήτησης για την στελέχωση του Πνευματικού Κέντρου Χαϊδαρίου.

Από νωρίς η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε κατακλυστεί από πολύ πολύ κόσμο που ενδιαφερόταν για το θέμα στο Πνευματικό Τμήμα του Δήμου Χαϊδαρίου, ενώ ανάμεσά τους βρισκόντουσαν και έξι δάσκαλοι και δασκάλες της Στέγης Πολιτισμού οι οποίοι είχαν απολυθεί και μέσω της εκπροσώπου τους, ζήτησαν να μάθουν με ποια κριτήρια απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους ενώ παράλληλα ζήτησαν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα και να αξιολογηθούν εκ νέου οι αιτήσεις τους.

Από την μεριά του ο π. Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, άφησε κάποιες μπηχτές με νόημα, όπως «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» αλλά και ότι φέτος ανάμεσα στους διδάσκοντες που έχουν επιλεγεί είναι και ο γιος υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης του Δημάρχου. Ακολούθως ο Μιχάλης Σελέκος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν απόφαση, για να ανακληθεί η απόφαση της επιτροπής για τις συγκεκριμένες προσλήψεις ώστε να γίνει νέα αξιολόγηση, κάτι που έγινε αποδεκτό από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Μετά από αυτό, αποχώρησαν από την ψηφοφορία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Ντηνιακού με κάποιους από αυτούς να τα έχουν λίγο χαμένα και να μην έχουν καταλάβει τι έχει γίνει, ενώ, συνεχίστηκε η διαδικασία με προεδρεύοντα τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Λεωνίδα Παπαδάκο από την παράταξη Θεοφίλη και υπερψηφίστηκε η πρόταση Σελέκου που έλεγε να ακυρωθεί η απόφαση της τριμελής Επιτροπής και να γίνει εκ νέου εξέταση των αιτήσεων από νέα Επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται καθαρά και μόνο από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Γεγονός είναι ότι, σχεδόν δεν έχει περάσει Δημοτικό Συμβούλιο στο Χαϊδάρι, που να μην έχει υποστεί ήττα από την Αντιπολίτευση ο Δήμαρχος και όπως όλα δείχνουν, το «γλέντι» της Αντιπολίτευσης, θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της τετραετίας αφού από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, ο Βαγγέλης Ντηνιακός και η παράταξή του είναι ο «αδύναμος κρίκος»...του Δημοτικού Συμβουλίου.