Στην Ολομέλεια της Βουλής έφερε το θέμα των σεισμοπαθών του Χαϊδαρίου ως κατεπείγον ζήτημα ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 στο Δυτικό Τομέα της Β' Αθηνών, Κρίτων

Αρσένης  Συζήτησε, από το βήμα της Βουλής, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, το θέμα της καθυστέρησης στου ελέγχους στατικότητας των σεισμόπληκτων κτηρίων στο Χαϊδάρι, αλλά και των αποζημιώσεων προς τους σεισμοπαθείς.

Συγκεκριμένα ο Κρίτων Αρσένης έκανε ειδική επείγουσα αναφορά διακόπτοντας τη ροή της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για το Άσυλο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις 7 Αυγούστου 2019

Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Αρσένη:  "20 ημέρες μετά τον σεισμό της 17 Ιουλίου, μόλις το 1 στα 3 κτίρια που παρουσίασαν σημαντικές ζημιές έχουν ελεγχθεί ως προς την στατικότητά τους. Η ευθύνη για την καθυστέρηση ανήκει στην ΔΑΕΦΚ και στη Γενική Γραμματεία Υποδομών. Αν συνεχίσουν οι έλεγχοι με τον ρυθμό αυτό θα ολοκληρωθούν στα τέλη Σεπτέμβρη. Στο μεσοδιάστημα όμως οι πολίτες του δάσους Χαΐδαρίου δεν θα γνωρίζουν αν τα σπίτια τους είναι κατάλληλα προς κατοίκηση.

Ήδη 190 οικογένειες έχουν ξεσπιτωθεί λόγω σεισμού. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ακατάλληλων σπιτιών μπορεί να φτάσει στα 600. Όμως το ΦΕΚ που προβλέπει την Οικονομική Ενίσχυση πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές έχει ελλείψεις που δεν επιτρέπουν την αποζημίωση των σεισμοπαθών. Είναι κάτι που είχε διαφύγει από την προσοχή του υπουργού και του ζήτησα να μεριμνήσει ώστε να διορθωθεί."