Εξώδικο που υπογράφει ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, απέστειλε στον διαχειριστή της ιστοσελίδας «Pitsounicity.gr» ζητώντας να ανακαλέσει άρθρα επειδή πιστεύει

ότι είναι συκοφαντικά, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την διοίκηση του Δήμου ενώ απειλεί κατά την προσφιλή του τακτική με μηνύσεις.

Οφείλουμε λοιπόν, να του απαντήσουμε!

Το ίδιο έκανε και πριν λίγο καιρό όταν απείλησε με μήνυση μέλος της Αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα τον π. Δήμαρχο Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκο, αφού «στριμώχτηκε» στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά το ίδιο έκανε και σε απλό πολίτη που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί (υπάρχει σχετικό ποστάρισμα πολίτη στο facebook). Είναι προφανές, ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα Δημοκρατίας, αφού με την λογική των εξωδίκων και απειλών μηνύσεων, ο κ. Δήμαρχος επιχειρεί φίμωση Μέσων Ενημέρωσης, Αντιπολίτευσης, αλλά, και απλών πολιτών που τολμούν να ασκήσουν κριτική στην Διοίκηση του Δήμου.  

Αναφέρεται στην αρχή του εξωδίκου ο κ. Δήμαρχος, ότι τα δημοσιεύματά μας συμπληρώνουν ένα κύκλο συκοφαντικών και ψευδών ανυπόστατων δημοσιευμάτων που έχουν αποκλειστικό σκοπό την στοχοποίηση της νυν Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου. Πρώτα απ΄όλα τα δημοσιεύματά μας αποτελούν κρίσεις από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δημοσίευματα εφημερίδας, τηλεοπτική εκπομπή, βίντεο, διαδίκτυο και παρακολούθησης Δημοτικού Συμβουλίου ενώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι δεν έχει αναφερθεί ποτέ και σε κανένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Pitsounicity.gr» το όνομα του Δημάρχου.

Το θέμα στοχοποίησης του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής από το «Pitsounicity.gr» είναι τελείως ανυπόστατο και μόνο το γεγονός ότι προβάλουμε σχεδόν όλα τα δελτία τύπου με τις δράσεις του Δήμου Χαϊδαρίου, αυτό τα λέει όλα! Εάν θέλαμε να στοχοποιήσουμε τον κ. Δήμαρχο, θα το είχαμε κάνει προεκλογικά και όχι τώρα που είναι «νεκρός» χρόνος και τον προκαλούμε να μας δείξει ένα αρνητικό και συκοφαντικό προεκλογικό δημοσίευμα από το «Pitsounicity.gr» τώρα! Δεν υπάρχει όσο και να ψάξει ο κ. Δήμαρχος γιατί πολύ απλά, δεν το κάναμε! Εμείς ως ιστοσελίδα, προτιμήσαμε να απέχουμε ουσιαστικά από την προεκλογική διαδικασία, δεν ασκήσαμε κριτική σε καμία παράταξη, ενώ απεναντίας, δώσαμε «βήμα» στο μέτρο του εφικτού, σε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Χαϊδαρίου (υπάρχει το ανάλογο υλικό για όποιον ενδιαφέρεται να το δει). Επίσης, υπάρχει πλούσιο υλικό, για το ποιοι πραγματικά συκοφαντούσαν προεκλογικά τους αντιπάλους του και όποιος θέλει να το δει για να φρεσκάρει την μνήμη του, μπορεί να μας το ζητήσει. Εκεί θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, ιδίοις όμμασι το ήθος, το ύφος και ποιος είναι ο πραγματικός συκοφάντης.

Αυτός που στοχοποιεί και δυσφημεί συστηματικά την Διοίκηση του Δήμου του κατά κόρον, είναι ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος που διατυμπανίζει δεξιά κι αριστερά (Υπουργεία, κανάλια, ΚΕΔΕ, Δημοτικό Συμβούλιο κλπ) την κακή οικονομική, κατάσταση ενώ επιπροσθέτως με αυτή την πρακτική, προσφέρει,  άγχος και ανασφάλεια στους εργαζόμενους. Επίσης έχει παρατηρηθεί, ότι και στενό στέλεχος της παράταξης του κ. Δημάρχου, σχολιάζει και κοινοποιεί στο διαδίκτυο (facebook) την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου, αλλά επιτίθεται και συκοφαντεί συστηματικά (και εδώ, υπάρχει αρκετό υλικό) για να δουν οι αναγνώστες. Και άλλοι Δήμοι ανα την επικράτεια είχαν οικονομικό πρόβλημα και μπήκαν στο παρατηρητήριο ΟΤΑ, ανάμεσά τους οι Δήμοι,  Καλαμαριάς, Αχαρνών, Κοζάνης, Περάματος, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Θάσου και άλλοι. Οι Δήμαρχοί τους όμως, δεν το έκαναν «σημαία» αλλά ούτε απείλησαν με μηνύσεις τα μέσα που το αναπαρήγαγαν. Τελικά, ποιοι δυσφημούν τον Δήμο Χαϊδαρίου και ποιοι είναι οι πραγματικοί συκοφάντες; Για να λυθεί η απορία ποιος πραγματικά στοχοποιεί και συκοφαντεί τον Δήμο Χαϊδαρίου, δεν έχει ο κ. Δήμαρχος παρά να κοιτάξει τον καθρέπτη.

Ο κ. Δήμαρχος σε εκδήλωση το περασμένο Σάββατο στο Δάσος, είδε να καθόμαστε σε τραπέζι, εγώ, η Αντιδήμαρχος του και ο Πρόεδρος Εργαζομένων Σωματείου και για να γνωρίζει το αναγνωστικό κοινό, συζητούσαμε και ψάχναμε λύσεις για το πρόβλημα της καθαριότητας που έχει ο Δήμος Χαϊδαρίου. Μάλιστα εγώ ο ίδιος προσωπικά όπως και ο Πρόεδρος του Σωματείου προτείναμε κάποιες λύσεις ενώ με δική μου πρωτοβουλία πήραμε τηλέφωνο και άνθρωπο που ασχολείται με την αποκομιδή μπαζών να μας πει την γνώμη του. Για του λόγου το αληθές, μπορεί ο κ. Δήμαρχος να ρωτήσει την Αντιδήμαρχο του αλλά και τον Πρόεδρο του Σωματείου τον οποίο χαιρέτησε, φεύγοντας από την εκδήλωση. Οπότε ο ισχυρισμός του  κ. Δημάρχου για στοχοποίηση της Δημοτικής Αρχής, πάει «περίπατο» και δεν υφίσταται! Εάν ήθελε η ιστοσελίδα μας να στοχοποιήσει την Δημοτική Αρχή, πολύ απλά, θα δείχναμε αδιαφορία στο θέμα της καθαριότητας που καίει όλους τους Δήμους της Αττικής, θα δημοσιεύαμε σχετικά άρθρα και δεν θα προσπαθούσαμε να βρούμε λύση για τον Δήμο του, ενώ όπως γνωρίζει πολύ καλά, το πολύ δυνατό σημείο του «Pitsounicity.gr» είναι τα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων.

Αναφέρεται ο κ. Δήμαρχος στο θέμα του Ειδικού Συνεργάτη και λέει ότι αμφισβητούμε στην ουσία την επαγγελματική του διαδρομή και επάρκεια. Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Δεν αμφισβητήσαμε ποτέ τον επαγγελματισμό του Ειδικού Συνεργάτη ούτε αναφερθήκαμε σε αυτό, αλλά δεν αμφισβητήσαμε και κανενός άλλου την επαγγελματική του επάρκεια που έχει σχέσεις η παίρνει δουλειές από τον Δήμο. Εμείς αναφέραμε μια σειρά συμπτώσεων και γεγονότων τα οποία, δεν βγάλαμε από το κεφάλι μας. Κυκλοφορεί αρκετό υλικό  στο διαδίκτυο το οποίο  αν δεν το έχει δει, μπορούμε να το στείλουμε. Υλικό που αν το συνδέσει, ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος, θα πει ότι υπάρχουν πολλές συμπτώσεις. Επίσης, δεν έχουμε αναφέρει ποτέ και σε κανένα δημοσίευμα, αλλά ούτε και το υπονοήσαμε, ότι οι απευθείας αναθέσεις που υπογράφει ο Δήμαρχος είναι παράνομες! Εάν διαφωνεί ο Δήμαρχος επ' αυτού, τον προκαλούμε εδώ και τώρα, να προσκομίσει έστω ένα δημοσίευμα δικό μας που να υπάρχει η συγκεκριμένη λέξη!

Να αναφερθούμε και στις ανυπόστατες κρίσεις, μία προς μία! 

Αναφέρεται ο κ. Δήμαρχος ότι είναι ανυπόστατη κρίση «Ο Δήμος δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους εργαζόμενους». Δυστυχώς δεν είναι ανυπόστατη κρίση και φαίνεται ότι ο Δήμαρχος έχει κοντή και επιλεκτική μνήμη. Ο ίδιος περιφερόταν σε κανάλια, ΚΕΔΕ και έλεγε για την άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου, ότι υπάρχει κίνδυνος για την μισθοδοσία των εργαζομένων με αποκορύφωμα την «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΏΝ» να γράφει (ΕΔΩ) «Τα παραπάνω δείχνουν έναν δήμο πολύ κοντά στην κήρυξη στάσης πληρωμών, ξεκινώντας από τους δημοτικούς υπαλλήλους και μάλιστα από τον επόμενο μήνα.» Δηλαδή, εδώ όποιος το διαβάσει δεν βγάζει το συμπέρασμα ότι «Ο Δήμος δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους εργαζόμενους;» Και είναι ένα άρθρο που ουσιαστικά το προσυπογράφει ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος αφού φιλοξενείται μέσα και δήλωσή του. Μήπως έστειλε και στην εφημερίδα εξώδικο; Σημειωτέων δε, το άρθρο της εφημερίδας είχε προηγηθεί του «Pitsounicity.gr».

Αναφέρεται ο κ. Δήμαρχος ότι είναι ανυπόστατη κρίση «Ο στολισμός στο Χαϊδάρι είναι ο φτωχότερος στη Δυτική Αττική». Δυστυχώς δεν είναι ανυπόστατη κρίση, είναι κοινή διαπίστωση  πολιτών, οι οποίοι έχουν κάνει τα ανάλογα δυσμενή σχόλια στο «facebook» (υπάρχει το ανάλογο υλικό) σε προσωπικά προφίλ, που δεν έχουν καμία σχέση με το «pitsounicity.gr». Ο φετινός στολισμός ήταν κατ ομολογία φτωχότερος από πέρσι αφού έλειπαν φέτος, όπως ορθώς παρατήρησαν οι Χαϊδαριώτες, τα χριστουγεννιάτικα χωριά που είχαν στηθεί στη πλατεία του Δημαρχείου και στη πλατεία του Δάσους. Όποιος πολίτης κινούνταν από την Αγία Βαρβάρα μέχρι την Φυλή, διαπίστωνε ότι το Χαϊδάρι είχε τον πιο φτωχό Χριστουγεννιάτικο στολισμό. Τι να λέμε τώρα, να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Δεν γίνεται! Τώρα, αν εννοεί ο κ. Δήμαρχος τον στολισμό που έκαναν κάποιοι καταστηματάρχες στα  καταστήματά τους στο κέντρο και στο Δάσος με δικά τους χρήματα, αυτό είναι άλλο θέμα! Τελικά, μήπως πρέπει να σταλεί εξώδικο και στους πολίτες που έκαναν δυσμενή σχόλια για τον φετινό στολισμό;

Αναφέρει ο κ. Δήμαρχος ότι είναι ανυπόστατη κρίση «Ο Δήμαρχος στέλνει Αντιδήμαρχο σε Υπουργό για το Πράσινο Ταμείο». Εδώ ζητάμε ταπεινά συγνώμη, κάναμε λάθος! Δεν ήταν Υπουργός, αλλά,  Αναπληρωτής Υπουργός. Και εν πάση περιπτώσει, που είναι το μεμπτό εδώ; Δεν πήγε ο Αντιδήμαρχος στον συγκεκριμένο Αναπληρωτή  Υπουργό; Μήπως θέλετε να πούμε σε ποιανού Αναπληρωτή Υπουργού το γραφείο πήγε και με ποιόν μίλησε; Εξ άλλου ο κ. Δήμαρχος το έχει αναφέρει και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι πάει σε όλα τα Υπουργεία για να καταφέρει να πάρει χρήματα. Μήπως πρέπει να σταλεί εξώδικο και στο πολιτικό γραφείο που έδωσε την πληροφορία για την επίσκεψη του Αντιδημάρχου;

Αναφέρει ο κ. Δήμαρχος ότι «ανακαλύψαμε» δήθεν ασυμβίβαστο του συνεργάτη του. Μα η σύμβαση που υπογράφτηκε από τον ίδιο, διαβάσαμε και αναφέρει Ειδικό Συνεργάτη και όχι Επιστημονικό Συνεργάτη και με τον  ν.3584/2007, ως ισχύει, ορίζεται ότι : Για όσους έχουν την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία, η άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος τους είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση των καθηκόντων του Ειδικού Συμβούλου, του Ειδικού Συνεργάτη και του Επιστημονικού Συνεργάτη.  

Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο νόμος και αν υπάρχει παρερμηνεία του νόμου, σ' αυτό, δεν φταίμε καθόλου εμείς, αλλά ούτε και η Αντιπολίτευση την οποία ουσιαστικά κατηγορείτε. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν μιλάμε για ελεύθερο επαγγελματία που είναι Πολιτικός Μηχανικός ο οποίος  κατ’ αρχήν έχει ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου, το οποίο  ασυμβίβαστο, όμως, δύναται να αρθεί, με μια Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Εδώ μιλάμε για ελεύθερο επαγγελματία που δεν είναι Πολιτικός Μηχανικός, ούτε Επιστημονικός Συνεργάτης, αλλά, ασχολείται με το διαδίκτυο.

Πάντως Δήμαρχοι με πολλά χρόνια εμπειρίας που ερωτήθηκαν από την ιστοσελίδα μας για το θέμα, απάντησαν ότι δεν μπορεί ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου να είναι και ελεύθερος επαγγελματίας. Μήπως και εδώ πρέπει να σταλεί εξώδικο στους Δημάρχους που απάντησαν έτσι;

Γενικά για το εξώδικο, αλλά και για το τελευταίο θέμα που μας κατηγορεί ο κ. Δήμαρχος, δεν έχουμε να πούμε πολλά. Εδώ, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά! Όχι μόνο εμείς αλλά και μια Βουλευτής, τρεις Δικηγόροι, δύο Δήμαρχοι, τρεις πρώην Δήμαρχοι και ένας έγκριτος Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ, που διάβασαν το εξώδικο. Κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει, από πότε είναι παράνομη και συκοφαντική η φράση «διαβολική σύμπτωση». Δηλαδή, επειδή διαβάσαμε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την απόφαση του κ. Δημάρχου να δώσει δουλειά σε εταιρεία , η οποία είχε κατασκευάσει γι αυτόν, την προσωπική του ιστοσελίδα και γράψαμε ότι είναι «διαβολική σύμπτωση» και ότι αυτό κατά τον κ. Δήμαρχο Χαϊδαρίου, αποτελεί συκοφαντική δυσφήμηση, ειλικρινά, δεν μπόρεσαν να το καταλάβουν. Βέβαια, ο ένας είπε χαριτολογώντας ότι, «μάλλον πρέπει να διώκονται όσοι διαβάζουν την ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και για να το προχωρήσουμε και λίγο παραπέρα, μήπως πρέπει να σταλεί εξώδικο και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ επειδή γράφονται εκεί οι αποφάσεις και είναι σε κοινή θέα;

Είναι συκοφαντικά κ. Δήμαρχε τα τεκμηριωμένα θέματα και κρίσεις και δεν είναι συκοφαντικό να κοινοποιείτε το εξώδικο σε Δημοτικό Σύμβουλο και συγκεκριμένα στον Επικεφαλής της Παράταξης «Το Χαϊδάρι Ψηλά» Απόστολο Θεοφίλη; Τι υπονοείτε κ. Δήμαρχε με αυτή την κίνηση; Ότι ο συγκεκριμένος Δημοτικός Σύμβουλος, είναι συνέταιρος στο «Pitsounicity»; Αυτή την απορία μπορείτε να μας την λύσετε; Από που ως που, κοινοποιείτε ένα εξώδικο που αφορά προσωπικά τον διαχειριστή της ιστοσελίδας, σε Δημοτικό Σύμβουλο!

Επίσης, λέτε ότι τα δημοσιεύματά μας αναπαράγονται σταθερά ως δήθεν «αποκαλύψεις» από συγκεκριμένους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης. Δηλαδή, όταν δημοσιεύεται ένα θέμα που δεν έχει παίξει αλλού, δεν είναι αποκάλυψη; Τι είναι, συγκάλυψη;

Επίσης, ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης που μας αναπαράγουν; Δεν έχουν ονόματα; Δηλαδή τι εννοείται; Ότι είναι αδαής; Άσχετοι; Δεν ξέρουν τι τους γίνεται και περιμένουν το «Pitsounicity» να τους ανοίξει τα μάτια; Αυτό δεν είναι λάσπη για την Αντιπολίτευση, που περνά και τα όρια της συκοφαντίας; Γιατί δεν τους κατ ονομάζεται; Τι φοβάστε; Πάνω σε αυτό δεν θα επιμείνουμε άλλο, διότι δεν αφορά εμάς, αλλά, την Αντιπολίτευση και μόνο την Αντιπολίτευση του Δήμου Χαϊδαρίου.

Τέλος, για την «ταμπακιέρα» που είναι τα «παντρολογήματα» με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την αποχώρηση του Δημάρχου και της παράταξής του από το Δημοτικό Συμβούλιο (πράγμα πρωτόγνωρο στα Αυτοδιοικητικά χρονικά) δεν βλέπουμε να γράφει τίποτα απολύτως στο εξώδικο που μας έστειλε ο κ. Δήμαρχος. Γιατί άραγε; Αφού και γι' αυτά γράψαμε!