Από την διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου περιμέναμε απάντηση για το θέμα του αυτοκινήτου της Κοινωνικής Υπηρεσίας,

από το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου ήρθε...(ακολουθεί παρακάτω). Μια απάντηση που ομολογουμένως, είναι κάπως περίεργη. Μέσα σε όλα λοιπόν, αναφέρει το δελτίο τύπου σε ένα σημείο, ότι δεν κάναμε ρεπορτάζ για τα προβλήματα που μπορεί να έχουν οι εργαζόμενοι (μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας, μέσα ατομικής προστασίας, παραβίαση δικαιωμάτων των εργαζομένων, οικονομικές εκκρεμότητες σε εργαζόμενους που δεν τακτοποιούνται κλπ).

Καταρχήν, θα πρέπει να γνωρίζουν στο Σύλλογο, ότι ρεπορτάζ χωρίς να έχει γίνει καταγγελία, δεν μπορεί να γίνει! Είναι αυτονόητο και γνωστόν τοις πάσι. Αφού λοιπόν δεν έγινε κάποια καταγγελία από τον Σύλλογο για να γίνει γνωστό το θέμα, πως θα ξεκινήσει η ιστοσελίδα να κάνει ρεπορτάζ, θα μυρίσει τα «νύχια» της; Επίσης, αν δεν κάνουμε λάθος, η ιστοσελίδα μας, ποτέ δεν έχει αρνηθεί να προβάλει προβλήματα που έχουν οι εργαζόμενοι, από πολλούς Δήμους, εξ άλλου δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δημοσιεύσει δελτία τύπου, της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Συλλόγου Εργαζομένων ΕΔΣΝΑ, Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Βαρβάρας κλπ. Συνεπώς αν έχει προβλήματα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου, θα πρέπει να μας τα κοινοποιήσει και εάν αρνηθούμε να τα δημοσιοποιήσουμε, τότε να μας επιρρίψει ευθύνες.

Όσο για το θέμα του οδηγού που αναφέρει το δελτίο τύπου ότι τον στοχοποιούμε, μάλλον ο Σύλλογος μόλις το έκανε με την ανακοίνωση που μας γνωστοποίησε και όχι η ιστοσελίδα. Εάν ήθελε η ιστοσελίδα, πραγματικά να στοχοποιήσει τον οδηγό, θα έγραφε από την πρώτη στιγμή, ποιος είναι και που παρκάρει το αυτοκίνητο. Παρ όλα αυτά το αποφύγαμε και δεν το κάναμε. Ουδέποτε στοχοποιήθηκε ο οδηγός γι αυτό και από την αρχή, επιρρίφθηκαν ευθύνες στην διοίκηση του Δήμου. Η διοίκηση του Δήμου έχει την ευθύνη για το τι γίνεται με τα αυτοκίνητα και κανένας άλλος.

Βέβαια, είναι απορίας άξιον, πως ένα Σωματείο που εκπροσωπεί εργαζόμενους του Δήμου Χαϊδαρίου, επιλεκτικά ενδιαφέρεται για έναν εργαζόμενο, ενώ θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για όλα τα μέλη του,  να έχουν κι αυτά την ίδια μεταχείριση με τον συγκεκριμένο εργαζόμενο. Για να έχουν και τα υπόλοιπα μέλη, κρατικό αυτοκίνητο να εξυπηρετούνται, να μην επιβαρύνονται οικονομικά και να μην πηγαίνουν στην εργασία τους στο Δήμο, είτε με το λεωφορείο, είτε με το αυτοκίνητο τους.

Τώρα, όσων αφορά το δελτίο τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων, που προσπαθεί να ενοχοποιήσει την ιστοσελίδα, η άποψή μας είναι συγκεκριμένη και δεν αλλάζει. Για το από που ορμώμενος ο οδηγός χρησιμοποιούσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για προσωπική του χρήση και αν τον βόλευε αυτή η κατάσταση, πλέον είναι καθαρά πρόβλημα δικό του και της διοίκησης, ενώ σε καμία περίπτωση, δεν θίγονται και δεν εμπλέκονται τα υπόλοιπα μέλη - εργαζόμενοι του Συλλόγου. Εμείς ως ιστοσελίδα για το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχουμε να αποκρύψουμε τίποτα και για κανένα λόγο και ότι είναι εργαζόμενος, δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι στο απυρόβλητο.

Η ιστοσελίδα εξ αρχής ζήτησε από την διοίκηση του Δήμου συγκεκριμένες απαντήσεις για το παράνομο αυτό γεγονός και τίποτα άλλο. Ζητήσαμε απαντήσεις επί του συγκεκριμένου θέματος, που αρνείται πεισματικά να δώσει ο  υπέρμαχος της νομιμότητας Δήμαρχος  Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός και οι υπεύθυνοι πολιτικοί προϊστάμενοι, οι οποίοι με την στάση τους, είναι φανερό πλέον, ότι συγκαλύπτουν μια παρανομία.

Όσο για το αν βάλλουμε κατά του συνόλου εργαζομένων του Δήμου, μια προσεκτική ανάγνωση στα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα, θα δείτε ότι αυτό δεν ισχύει.

Επίσης, θα είχε ενδιαφέρων, η άποψη και των τριών παρατάξεων που απαρτίζουν τον Σύλλογο Εργαζομένων και να απαντήσουν, αν στηρίζουν την ασυδοσία και αν επικροτούν παρόμοιες παράνομες πράξεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

Συγχαρητήρια για την δημοσιογραφία που υπηρετείτε! Αφού προκειμένου να πετύχετε τους σκοπούς σας βάλλετε κατά εργαζομένων του Δήμου. Αναφερόμαστε στο άρθρο της ιστοσελίδας σας που καταγγέλλει τη στάθμευση οχήματος του Δήμου σε ιδιωτικό χώρο, το οποίο θέλοντας να ασκήσει κριτική στη Διοίκηση του Δήμου στοχοποιεί εργαζόμενο. Θα μπορούσε η εφημερίδα να κάνει ρεπορτάζ για πολλά άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, όπως θα έπρεπε λόγω της πανδημίας. Αν παρέχονται όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους. Αν στο όνομα της έκτακτης κατάστασης που περιήλθε η χώρα υπήρξαν περιπτώσεις εντατικοποίησης της εργασίας ή παραβίασης δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες σε εργαζόμενους που δεν τακτοποιούνται και γιατί. Και άλλα ίσως ζητήματα, που όμως δεν απασχολούν τον αρθρογράφο. Και βέβαια σωστό μάλλον θα ήταν να ερευνηθεί, αν τελικά ο υπάλληλος αυθαιρετεί ή αν παίρνει κρυφά το όχημα του Δήμου για ιδιωτική χρήση, όπως διερωτάται ο συντάκτης του άρθρου, ή οποιαδήποτε παρόμοια ερώτηση θέλετε να κάνετε. Ερωτήσεις που γίνονται για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και μάλιστα λανθασμένες. Ερωτήσεις που θίγουν τον οδηγό του οχήματος και μόνο, και μάλιστα άδικα! Αλλά φαίνεται τελικά πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον για απαντήσεις. Την τακτική αυτή ζητάμε να μην την επαναλάβετε και να είστε περισσότερο προσεχτικοί όταν αναφέρεστε σε εργαζόμενους του Δήμου!

το Δ.Σ.

του Συλλόγου

Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου