Του *Γιάννη Αλεξόπουλου

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας απροκάλυπτης επίθεσης του Δημάρχου Χαϊδαρίου

κ. Βαγγέλη Ντηνιακού στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και προσωπικά στον πρωθυπουργό της Χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Παραπληροφορεί συνειδητά και αποκρύπτει την αλήθεια από τους δημότες της Δυτικής Αττικής για μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων. Ένα από αυτά είναι, η ελπιδοφόρα επαναλειτουργία των «Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της προβλήτας 4.

Εκδίδει ψηφίσματα, στέλνει εξώδικα και μιλά για ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. ενώ η προβλήτα 4 παραχωρήθηκε στο Τ Α.Ι.Π.Ε.Δ. με υπογραφή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. το 2018! Με απλά λόγια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε την υπογραφή της για την παραχώρηση του στον Τ Α.Ι.Π.Ε.Δ. το 2018 αλλά ο δήμαρχος Χαϊδαρίου το «πήρε είδηση» με χρονοκαθυστέρηση τριών ετών!

Και σαν μην έφτανε αυτό, αντί να κάνει την αυτοκριτική του και να ζητήσει συγνώμη από τους Χαϊδαριώτες, τολμά και επιρρίπτει τις ευθύνες στην σημερινή κυβέρνηση! Ας μην σταματήσουμε εδώ και ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή.

Ο σημερινός δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Βαγγέλης Ντηνιακός ως ελάσονα αντιπολίτευση δεν βλέπει ιδιοκτησιακό θέμα και δεν βγάζει άχνα όταν εν μια νυκτί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί «Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων» στην προβλήτα 4.

Δημοσιοποιεί συναντήσεις του με τον τότε Υπουργό ΕΘνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Βίτσα καθησυχάζοντας τους δημότες ότι το πρόβλημα θα λυθεί με την υπογραφή νομικών προσυμφώνων ανάμεσα σε συναρμόδια υπουργεία. Η σχετική μακέτα αποτέλεσε κορυφαία προεκλογική εξαγγελία του. Την επίμαχη αυτήν περίοδο σε έναν άλλο «συγγενή» οργανισμό, την Ε.Τ,Α.Δ. (εταιρεία που ασχολείται με τα ακίνητα του δημοσίου) στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου ήταν ένας ακόμη Χαϊδαριώτης και στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τερζάκης. Όλα αυτά αποδεικνύονται σήμερα «ψιλά - γράμματα» για τον κ. Βαγγέλη Ντηνιακό.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν αναφορικά με τις ενέργειες του είναι εύλογα.

Γιατί ο σημερινός δήμαρχος Χαϊδαρίου δεν ζήτησε την έκδοση ψηφισμάτων, κινητοποιήσεων και νομικών ενεργειών από το 2018 που ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;

Μήπως στις συναντήσεις του με τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Βίτσα δεν έθεσε ουσιαστικά πότε το θέμα και η ατζέντα του περιοριζόταν στο πώς θα λάβει την παρασκηνιακή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για να εκλεγεί δήμαρχος Χαϊδαρίου;

Γιατί ακόμη και σήμερα στο τελευταίο ψήφισμα που εξέδωσε η δημοτική αρχή Ντηνιακού δεν λέει σε κανένα σημείο την ιστορική αλήθεια;

Ότι η έκταση της προβλήτας 4 στην ακτή Σκαραμαγκά παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 στο ΤΑΙΠΕΔ ;

Μήπως υπάρχει ανεξόφλητο προεκλογικό «γραμμάτιο» του κ. Βαγγέλη Ντηνιακού προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενη παρασκηνιακή στήριξη που έλαβε στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών και με αυτόν τον τρόπο «εξοφλεί» την υποχρέωση κάνοντας «αβάντα» στην πρώτη φορά κυβέρνησης της «Αριστεράς»;

Διακατέχεται από πολιτική «αμνησία», παριστάνει τον πολιτικό «τουρίστα» ή ψεύδεται πολιτικά όταν λέει στο δημοτικό συμβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2019 ότι έμαθε ότι παραχωρήθηκε το 2018 η προβλήτα 4 από τον σημερινό Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν;

Όμως ο κ. Βαγγέλης Ντηνιακός δεν λέει την μισή αλήθεια μόνο για το ζήτημα της προβλήτας 4 αλλά και για την χρηματοδότηση μιας σειράς δράσεων του δήμου Χαϊδαρίου που οφείλονται σε πρωτοπόρες παρεμβάσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθηνάς.

Την μισή αυτή αλήθεια σε όλα τα δελτία τύπου ο κ. Βαγγέλης Ντηνιακός και τις δημόσιες παρεμβάσεις του την «ξεχνά» συστηματικά. Από την άλλη, θυμάται να αρθογραφεί συστηματικά με αιχμές για τον πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη (επικαλούμενος την ιδιότητα του ως πρώτου βουλευτή) πρωτοπορεί και δημιουργεί εν μέσω πανδημίας μια ανοιχτή, σύγχρονη, ψηφιακή Ελλάδα.

Η αλήθεια είναι μία παρά τα μισά «ψέματα» του κ. Βαγγέλη Ντηνιακού που μας παραπέμπουν στις καταστροφικές πρακτικές της ολέθριας εποχής του σκισίματος των μνημονίων και των Capital Controls.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πράξη μετά από πολλά χρόνια την επαναλειτουργία των «Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» δίνοντας οικονομική προοπτική με την δημιουργία θέσεων εργασίας στην πολύπαθη Δυτική Αθήνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει τους δήμους της Δυτικής Αθήνας που έχουν συγκροτημένο σχέδιο δράσης και πολύπλευρης ανάπτυξης και το αποδεικνύει καθημερινά με τα έργα του...

Ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ο κ. Βαγγέλης Ντηνιακός με μισά ψέμματα δεν θα καταφέρει να «σκεπάσει» την αλήθεια και το κυριότερο να διοικήσει την πόλη του. Τον καλούμε να σταματήσει να συμπεριφέρεται πολιτικά ως «κρυφός» κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ που μόνη του έγνοια είναι να «καλύψει» τους δικούς του αποτυχημένους χειρισμούς και την προβληματική μέχρι σήμερα δημαρχιακή θητεία του.

Εμείς πάλι, η «ψυχή» της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης δεν πτοούμαστε από τα φερέφωνα της συριζαίκης προπαγάνδας και συνεχίζουμε τον αγώνα για την Δυτική Αθήνα της προκοπής και της ευημερίας.

Έναν αγώνα που έφτασε η ώρα να δικαιωθεί γιατί μπροστάρης είναι ο διαχρονικός υπερασπιστής της, ακούραστος βουλευτής της και πρωθυπουργός της αναγέννησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

*Γιάννης Αλεξόπουλος

Εκλεγμένο Μέλος Δ/Σ ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Χαϊδαρίου

Δημοτικός Σύμβουλος «Το Χαϊδάρι ΨΗΛΑ»