Όχι μια αλλά δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι τοποθετημένες στην τριώροφη πολυκατοικία

γιού γνωστού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, που βρίσκεται στην οδό Θερμοπυλών, και ανάμεσα στις οδούς Λαμίας και Μαγνησίας, στην Αστυθέα Χαϊδαρίου. Η συγκεκριμένη τριώροφη πολυκατοικία βρίσκεται εντός πυκνοκατοικημένης περιοχής, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση από τις τοποθετημένες κεραίες βρίσκονται το ιδιωτικό σχολείο «Παιδικό Πολυτεχνείο», αλλά και το 12 ο Νηπιαγωγείο Χαϊδαρίου.

Οι κάτοικοι της οδού Θερμοπυλών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ανησυχούν και είναι αναστατωμένοι, επειδή δεν γνώριζαν την ύπαρξη των κεραιών, καθώς αυτές είναι κρυμμένες σε καμινάδες. Οι κάτοικοι έχουν προβεί σε καταγγελία για τις κεραίες στον δήμο Χαϊδαρίου, στην Πολεοδομία, αλλά και στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου, απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση των κεραιών λόγω του κινδύνου που αυτές εγκυμονούν. Επιπλέον, οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι ο ιδιοκτήτης, ο οποίος αποκομίζει οικονομικά οφέλη από την «φιλοξενία» των κεραιών, πρέπει να αντιληφθεί ότι η αντικοινωνική συμπεριφορά του δεν είναι αποδεκτή, και ιδίως όταν αυτή επηρεάζει την υγεία των συμπολιτών μας.

Δεν είναι τυχαίο που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στην κατηγορία 2Β των πιθανών καρκινικών παραγόντων για τον άνθρωπο. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας προκαλεί βλάβες στα νευρικά κύτταρα, αλλά και μη αναστρέψιμες ασθένειες ιδιαίτερα στα παιδιά.

Οι κάτοικοι της οδού Θερμοπυλών 

Αστυθέας Χαϊδαρίου