Σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση των εργαζομένων στο HOTSPOT του Σκαραμαγκά, ο Δήμος Χαϊδαρίου ετοιμάζεται να «δώσει» την

καθαριότητα σε ιδιώτες, έναντι ποσού 300 ευρώ το δρομολόγιο για το ΧΥΤΑ Φυλής.

Αυτό βέβαια που κάνει εντύπωση σε αυτούς που κατέχουν κάπως το «άθλημα» με τα σκουπίδια, πως μια νταλίκα φορτωμένη με παράγωγο σκουπιδιών, από τον Ασπρόπυργο για να πάει στο Αλιβέρι (Μηλάκι) που είναι 120 χιλιόμετρα απόσταση, πληρώνεται 350 ευρώ το δρομολόγιο, και η σκουπιδιάρα με πολύ λιγότερο φορτίο από τον Σκαραμαγκά που απέχει 13 χιλιόμετρα από το ΧΥΤΑ Φυλής θα πληρώνεται με 300 ευρώ. Αν συνυπολογίσει κάποιος και το κόστος για να μπει η σκουπιδιάρα στο ΧΥΤΑ, η στο ΣΜΑ αφού ζυγιστεί το φορτίο, το οποίο θα χρεωθεί στο Δήμο Χαϊδαρίου (εκτός αν περνάει ατελώς το φορτίο) και σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική του ΕΔΣΝΑ, τότε μιλάμε για πάνω από 500 ευρώ το δρομολόγιο!

Πολλά φαίνονται! Θα μπορούσε να το κάνει ο Δήμος με λιγότερα χρήματα.

Συγκρητικά, ακόμα και τα σκουπίδια της Κέρκυρας, λιγότερο στοιχίζουν που τα πάνε στην Κοζάνη, που περνούν θάλασσα και είναι και δεματοποιημένα...

Εργαζόμενοι στο HOTSPOT του Σκαραμαγκά : «Η επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία όλων μας, άρνηση του Δήμου Χαϊδαρίου να μαζέψει εδώ και μήνες τα σκουπίδια που υποχρεούται, κρύβει μάλλον την καλά σχεδιασμένη πρακτική του να απαξιώσει την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και να χαρίσει την αποκομιδή σε ιδιώτες με απευθείας αναθέσεις. Ήδη, μετά την υπόθεση με τα μπάζα, ακόμα μια εταιρεία με απευθείας ανάθεση πρόκειται να αναλάβει και το HotSpot.»

Ακολουθεί η έγγραφη προσφορά εταιρείας στην οποία αποτάθηκε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Χαϊδαρίου, Μόρφη Σάββα.