Δελτίο τύπου

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του 2019 και της έναρξης του 2020 και της συμπλήρωσης 120 ημερών θητείας της Νέας Δημοτικής Αρχής Ντηνιακού

κι επειδή όπως έχουμε ήδη δηλώσει, θα παρακολουθούμε από κοντά, ό τι συμβαίνει στον δήμο μας και θα το γνωστοποιούμε σε όλους τους δημότες μας. Διατυπώνουμε λοιπόν σήμερα κάποιες σκέψεις, για να δούμε τι γίνεται και πού πάμε. Με άλλα λόγια...την πρώτη ψυχρολουσία την πήραμε από την συνέχιση της απαράδεκτης κατάστασης στην καθαριότητα της πόλης. Σκουπίδια παντού, ανεπαρκής διαχείριση μέσων και ανθρωπίνου δυναμικού και συνεχείς ανούσιες και περιττές συγκρούσεις με τους εργαζόμενους και το δημοτικό συμβούλιο μέχρι πρωίας (σε ένα δημοτικό συμβούλιο ξημέρωσε μάλιστα..).

Ανεπάρκεια και στο δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή εύκολη βορά για τους παλιούς της αντιπολίτευσης που βρήκαν έναν εύκολο αντίπαλο. 

Προηγήθηκε βέβαια η περιφορά της χρεωκοπίας του δήμου Χαϊδαρίου σε όλα τα αυτοδιοικητικά sites και γίναμε πανελληνίως «ξεφτίλα». Μάλιστα στην παρθενική συνεδρίαση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) παρουσία όλων των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης της χώρας, ο δήμαρχος μας πρώτος και καλύτερος, ανακοίνωσε με τεθλιμμένο ύφος, την χρεωκοπία του δήμου Χαιδαρίου και μόνο ελεημοσύνη δεν ζήτησε...! Λίγος σεβασμός στην ιστορία του τόπου μας δεν βλάπτει! Ώψιμα διαπιστώσατε τις ευθύνες σας και σε κάθε περίσταση αντί να διαλαλείτε την χρεωκοπία για την οποία κι εσείς βάλατε το χεράκι σας, καλύτερα να στρωθείτε στην δουλειά και να δείτε τι θα κάνετε, γιατί οι χαιδαριώτες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο

Από την πολλή σας «στεναχώρια» μάλιστα κι επειδή τα ταμεία του δήμου δεν έχουν φράγκο τσακιστό, αυξήσατε το κονδύλι της μισθοδοσίας της διοίκησης (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, ειδικοί σύμβουλοι, συνεργάτες κλπ). Κωδικοί προϋπολογισμού 2020 για του λόγου το αληθές 006031. 0060540010. 0061210001. 0061210002. Κατά 110 χιλιάδες ευρώ αθροιστικά!!! Προκαλείτε όλους τους χαιδαριώτες, αντί να μειώσετε τα έξοδα και να αυξήσετε τις δαπάνες για κοινωνική πολιτική απόρους κι εργαζόμενους. Προς τι η αύξηση αυτή?? Μήπως προσφέρετε καλύτερες υπηρεσίες από τους προηγούμενους?  Ή μήπως δουλεύετε περισσότερο?

Θλιβερή εξέλιξη στο γενικό «κράξιμο» και μπροστά στον κίνδυνο καταψήφισης του νέου και χειρότερου των τελευταίων ετών προϋπολογισμού και όπως αποδείχθηκε, σανίδα σωτηρίας όπως είχαν προβλέψει πολλοί πριν τις εκλογές, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαϊδάρι και της Δημοτικής παράταξης Θ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος μάλιστα είπε το ανεπανάληπτο «δέν έχω κανένα πρόβλημα να προσλάβουν κι άλλους ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες (δεν τους φθάνουν οι 5!!) και να αμείβονται και καλύτερα αρκεί να βγαίνει η δουλειά».

Πρότασή μας στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού να διορθώσετε τις αστοχίες σας και να σοβαρευτείτε γιατί τώρα πλέον έχετε στα χέρια σας την τύχη μίας πόλης και πολλών χιλιάδων ανθρώπων κι όχι όργανα παιδικής χαράς. 

 Αυτά προς το παρόν. Έπεται συνέχεια.

Σάββας Βαρυτιμιάδης 

      Επικεφαλής

''ΧΑΪΔΑΡΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ''