Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέα Λεωτσάκο είχε σήμερα η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Χαϊδαρίου

Ελευθερία Τοκατλίδη, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα της λειτουργίας της Δομής Ημερήσιας Φιλοξενίας ΑμεΑ «ΕΡΕΙΣΜΑ». Με κοινή αφετηρία την αναγκαιότητα λειτουργίας της δομής με νομιμότητα και ασφάλεια, οι δύο πλευρές, διερεύνησαν τις πιθανές λύσεις και τη δυνατότητα να συνεχίσει να λειτουργεί η δομή χωρίς εμπόδια έως ότου δοθεί η άδεια λειτουργίας από το Δήμο. Για τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, άλλωστε, αποτελεί προτεραιότητα η φροντίδα των ατόμων με Αναπηρία και η διασφάλιση μιας ποιοτικής διαβίωσης, με την ανάπτυξη πολύπλευρων δεξιοτήτων και τη βελτίωση της καθημερινότητας τόσο των ΑμεΑ όσο και των οικογενειών τους.

Η κυρία Τοκατλίδη πρόσθεσε ότι θα εξετάσει και από τη θέση της ως Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΕΔΕ, τη δυνατότητα να λειτουργήσει με εναλλακτικό τρόπο η Δομή μέχρι να λυθούν τα διάφορα θέματα νομιμότητας του κτιρίου. Τέλος, δεσμεύτηκαν και οι δύο πλευρές ότι θα αναζητήσουν την ιδανική λύση, ώστε η δομή να λειτουργεί σε καθεστώς νομιμότητας και ασφάλειας, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες στους φιλοξενούμενούς της, γιατί μέσα από τις «οργανωμένες δομές» επιτυγχάνεται η κοινωνική ενσωμάτωση των ΑμεΑ.