Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε ανάγκη από λίγες στιγμές διασκέδασης,

ιδιαίτερα όταν προερχόμαστε από σχεδόν 3 χρόνια μάχης με την πανδημία του κορονοϊού και βρισκόμαστε εν αναμονή ενός δύσκολου χειμώνα. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί συνδημότες μας δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές τους ανάγκες οπότε η διασκέδαση μοιάζει με περιττή πολυτέλεια. Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά που κάποτε έμοιαζαν αυτονόητα μας έχουν λείψει.

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει ο Δήμος μας, όπως και κάθε άλλος δήμος στη χώρα μας, διοργανώνοντας καλλιτεχνικές εκδηλώσεις οι οποίες παρέχονται δωρεάν στους πολίτες. Αυτή προφανώς είναι μια θετική ενέργεια την οποία και στηρίζουμε. Πρόσφατα, ο Δήμος Χαϊδαρίου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σεπτεμβρίου 2022. Μεταξύ των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται συναυλία με τον δημοφιλή και αγαπητό σε πολλούς καλλιτέχνη Μιχάλη Χατζηγιάννη του οποίου η καλλιτεχνική αξία είναι αναμφισβήτητη. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι, το κόστος της συγκεκριμένης συναυλίας ανέρχεται στο ποσό των 20.400€ (18.600€ για οργάνωση συναυλίας και 1.800€ για κάλυψη ήχου και εικόνας).

Την ίδια στιγμή, η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου αδυνατεί να συντηρήσει και να αναβαθμίσει βασικές υποδομές της πόλης μας, έχοντας ως μόνιμη δικαιολογία την έλλειψη χρημάτων. Περιττό να αναφέρουμε, πόσοι για παράδειγμα, αύλειοι χώροι σχολείων θα μπορούσαν να έχουν βελτιωθεί με αυτό το ποσό. Την ίδια στιγμή τα πολιτιστικά τμήματα του Δήμου έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και υπολειτουργούν, δίχως δασκάλους και με διαρκώς μειούμενους μαθητές. Δυστυχώς ο πολιτισμός στο Χαϊδάρι επαφίεται στους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων οι οποίοι παρέχουν σημαντικό έργο με ελάχιστα μέσα και σχεδόν μηδενική αρωγή από τη πολιτεία. Αναλογίζοντας όλα αυτά μας κάνει να αναρωτιόμαστε: Χρειαζόμαστε άραγε Χατζηγιάννηδες;

Βασίλης Τσίτσος

Συντονιστής Δημοτικής Παράταξης

Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου