Η μια παρανομία διαδέχεται την άλλη! Αυτό που γίνεται στον Δήμο Χαϊδαρίου, δεν έχει προηγούμενο!

Από που να αρχίσεις και από που να τελειώσεις. Φυσικά οι ευθύνες για όλες τις παρανομίες που συντελούνται στο Δήμο Χαϊδαρίου, κατά πρώτο λόγο, βαραίνουν τον Δήμαρχο Βαγγέλη Ντηνιακό αφού είναι ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής.

- Τελευταίο περιστατικό, η παράνομη κοπή δένδρων στη πλατεία Λαού στο Δάσος Χαϊδαρίου, η οποία σημειωτέων, έχει σηκώσει μεγάλη θύελλα αντιδράσεων, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έγινε προσαγωγή δημοτικού υπαλλήλου στο Αστυνομικό Τμήμα. Και φυσικά η κοπή δένδρων είναι παράνομη, αφού δεν έχει βγεί άδεια μικρής κλίμακας από την πολεοδομία της περιοχής, ενώ δεν υπάρχει και καμία γνωμοδότηση - απόφαση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο, τα οποία είναι και τα αρμόδια συλλογικά όργανα.

- Παράνομη δήλωση ανύπαρκτου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) σε οικόπεδο στο Σκαραμαγκά, παραπλανώντας το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

- Παράνομη εναπόθεση αποβλήτων από την δημοτική αρχή σε οικόπεδο στο Σκαραμαγκά (Να σημειώσουμε εδώ ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο δεν είναι στην ιδιοκτησία του Δήμου. Αν η δημοτική αρχή έχει αντίθετη άποψη ας δείξει τίτλους ιδιοκτησίας).

- Παράνομη εναπόθεση αποβλήτων από την δημοτική αρχή, στον περιβάλλοντα χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου Χαϊδαρίου. Μετά το ρεπορτάζ του «Pitsounicity.gr» και την διαφαινόμενη απειλή επέμβασης Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, τα απόβλητα μαζεύτηκαν και καθαρίστηκε ο χώρος.

- Απευθείας αναθέσεις για την συντήρηση του κολυμβητηρίου σε εταιρία με έδρα «φάντασμα» (έως την στιγμή που το αποκαλύψαμε) και που δεν είχε τα κατάλληλα πιστοποιητικά. Δηλαδή και εδώ γινόταν παρανομία μέχρι που μετά και από πιέσεις της Αντιπολίτευσης, έγινε διαγωνισμός και ανέλαβε εταιρία η οποία είχε τα κατάλληλα πιστοποιητικά και εμμέσως πλην σαφώς, η δημοτική αρχή «παραδέχθηκε» μέσω ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ την παρανομία που γινόταν στο θέμα του κολυμβητηρίου.

- Παράνομη προσωπική χρήση καθημερινά, δημοτικού αυτοκινήτου πέραν του ωραρίου εργασίας, από υπάλληλο του δήμου. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιούσε υπάλληλος για προσωπικές εργασίες, στάθμευε και διανυκτέρευε αφύλαχτο στο σπίτι του υπαλλήλου, προφανώς με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Μόλις θίξαμε το γεγονός, το αυτοκίνητο επέστρεψε στο γκαράζ του Δημαρχείου.

- Παράνομες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο στο Παλατάκι και δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού με επίσημο έγγραφο.

- Παράνομη περίφραξη με τσίγκους σε όλο τον χώρο στο Παλατάκι χωρίς καμία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ή άδεια άλλου οργάνου του Δήμου.

- Παράνομα και χωρίς καμία άδεια, είχε επιτρέψει η δημοτική αρχή να «μετατρέψει» σε πάρκινγκ για τα μηχανήματά της στον αύλειο χώρο στο Παλατάκι, η εταιρία που έχει αναλάβει την ανάπλαση της Φαβιέρου.

- Φθορά ξένης περιουσίας, (ξήλωμα και κλοπή ταμπέλας αθλητικού συλλόγου), συκοφάντηση και στοχοποίηση συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας, (η ταμπέλα βρέθηκε στο χώρο αυτεπιστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου).

Όλα αυτά τα ωραία και όμορφα συμβαίνουν στο Χαϊδάρι και όπως λέει κι λαός μας, «Πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση για νερό, μα μια φορά θα σπάσει». Φυσικά όλα τα παραπάνω, δεν είναι αποκύημα φαντασίας. Υπάρχουν ντοκουμέντα, έχουν όλα δημοσιευθεί, ενώ επίσης έχουν συζητηθεί και καταγγελθεί, σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.